9.1 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021
Array

Constantinescu: De ce judetul Iasi a primit de zece ori mai putine tichete pentru „Programul Rabla”?

,,În şedinţa Senatului de luni, 9 decembrie 2013, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat Guvernului României două întrebări, având ca obiect probleme locale.
Prima întrebare a fost adresată Ministerului Sănătăţii, având ca obiect ,,Lipsa personalului medical în mai multe unităţi şcolare din judeţul Iaşi”.
Prin intermediul întrebării adresate Ministerului Sănătăţii, senatorul Florin Constantinescu a adus în atenţie problema mai multor unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi (spre exemplu Lespezi, Sireţel, Vlădeni), şi anume lipsa cabinetelor medicale şi, implicit, a medicilor. Asistenţa medicală a şcolarilor şi a preşcolarilor este asigurată de câte un medic de familie detaşat în comuna respectivă. Neînţelegerile au apărut, în primul rând, datorită faptului că, medicul respectiv nu este plătit pentru a interveni şi pentru a îndeplini atribuţiile medicului din reţeaua şcolară. Făcând practic muncă de voluntariat, medicul poate renunţa în orice moment la desfăşurarea activităţii, lăsând unitatea de învăţământ fără asistenţă medicală.
În încheiere, senatorul Constantinescu a solicitat Ministerului Sănătăţii să-i fie comunicată strategia cu privire la îmbunătăţirea reţelei de medicină şcolară în judeţul Iaşi.
Cea de-a doua întrebare a fost adresată Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, având ca subiect ,,Programul „Rabla” 2013, la Iaşi”.
Judeţul Iaşi este unul în care Programul ,,Rabla” a fost foarte bine primit de către persoanele dornice de achiziţionarea unui autovehicul nou. Însă, etapa a treia a Programului s-a confruntat cu o serie de probleme. Pe lângă faptul că cel mai mare colector nu s-a calificat în această etapă, judeţul a primit doar 81 de tichete valorice, în comparaţie cu alte judeţe care au primit peste 1.000 de tichete. În evidenţele Administraţiei Fondului pentru Mediu, în judeţul Iaşi, sunt peste 84.500 de autovehicule cu o vechime mai mare de 10 ani.
Prin intermediul întrebării adresate Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, senatorul Florin Constantinescu a cerut informaţii cu privire criteriul pe baza căruia se repartizează aceste tichete şi de ce judeţului Iaşi i-au fost repartizare doar 81 de tichete valorice?” se arata intr-un comunicat de presa transmis pe adresa redactiei noastre.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Două săptămâni de teste la gimnaziu și liceu, în toate școlile din județ

Nici bine nu a inceput scoala ca pe elevii din Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din...

Ce se întâmplă cu dosarele de daună ale șoferilor care au RCA la City Insurance. Anunțul Fondului de Garantare

Fondul de Garantare a Asiguraţilor primeşte, de luni, cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea...

Două ore și jumătate de acțiune la Pașcani. Polițiștii și jandarmii au dat amenzi

La data de 19 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului...

Șofer băut prins în Târgu Frumos de un polițist aflat în timpul liber

La data de 19 septembrie a.c., un poliţist aflat în timpul liber a depistat un bărbat de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI