5.8 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Constantinescu: De ce judetul Iasi a primit de zece ori mai putine tichete pentru „Programul Rabla”?

,,În şedinţa Senatului de luni, 9 decembrie 2013, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat Guvernului României două întrebări, având ca obiect probleme locale.
Prima întrebare a fost adresată Ministerului Sănătăţii, având ca obiect ,,Lipsa personalului medical în mai multe unităţi şcolare din judeţul Iaşi”.
Prin intermediul întrebării adresate Ministerului Sănătăţii, senatorul Florin Constantinescu a adus în atenţie problema mai multor unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi (spre exemplu Lespezi, Sireţel, Vlădeni), şi anume lipsa cabinetelor medicale şi, implicit, a medicilor. Asistenţa medicală a şcolarilor şi a preşcolarilor este asigurată de câte un medic de familie detaşat în comuna respectivă. Neînţelegerile au apărut, în primul rând, datorită faptului că, medicul respectiv nu este plătit pentru a interveni şi pentru a îndeplini atribuţiile medicului din reţeaua şcolară. Făcând practic muncă de voluntariat, medicul poate renunţa în orice moment la desfăşurarea activităţii, lăsând unitatea de învăţământ fără asistenţă medicală.
În încheiere, senatorul Constantinescu a solicitat Ministerului Sănătăţii să-i fie comunicată strategia cu privire la îmbunătăţirea reţelei de medicină şcolară în judeţul Iaşi.
Cea de-a doua întrebare a fost adresată Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, având ca subiect ,,Programul „Rabla” 2013, la Iaşi”.
Judeţul Iaşi este unul în care Programul ,,Rabla” a fost foarte bine primit de către persoanele dornice de achiziţionarea unui autovehicul nou. Însă, etapa a treia a Programului s-a confruntat cu o serie de probleme. Pe lângă faptul că cel mai mare colector nu s-a calificat în această etapă, judeţul a primit doar 81 de tichete valorice, în comparaţie cu alte judeţe care au primit peste 1.000 de tichete. În evidenţele Administraţiei Fondului pentru Mediu, în judeţul Iaşi, sunt peste 84.500 de autovehicule cu o vechime mai mare de 10 ani.
Prin intermediul întrebării adresate Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, senatorul Florin Constantinescu a cerut informaţii cu privire criteriul pe baza căruia se repartizează aceste tichete şi de ce judeţului Iaşi i-au fost repartizare doar 81 de tichete valorice?” se arata intr-un comunicat de presa transmis pe adresa redactiei noastre.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow