20.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Constantin Ciopraga dat uitării. Din lipsă de bani sau de interes?

ctin ciopraga

Activitatile culturale programate sa aiba loc in zilele de 11 si 12 mai la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” in memoria criticului literar Constantin Ciopraga, nu au mai fost organizate in acest an, spre dezamagirea oamenilor de cultura care au asteptat acest eveniment.

Conform programului aprobat de Consiliul Local, in aceste zile ar fi trebui sa fie organizata prima editie a Concursului National de Critica Literara „Constantin Ciopraga”, un eveniment care ar fi repus Pascaniul pe harta culturala a tarii. Directoarea institutiei, Marioara Preutu motiveaaza ca nu a avut timp suficient si bani, desi chiar ea a facut aceasta propunere acum cateva saptamani, in proiectul de activitati culturale, iar bugetul de venituri si cheltuieli a fost aprobat.

O alta activitate trecuta in programul Casei de Cultura este inaugurarea salii de conferinte Constantin Ciopraga, in incinta institutiei. Nici acest obiectiv nu a fost onorat pe motiv ca nu au fost bani pentru achizitionarea de mobilier. Si de acesta data, declaratiile directoarei Marioara Preutu sunt contrazise de documente oficiale, din buget reiesind ca in acest an la capitolul „Bunuri si servicii”, institutia are alocata suma de 263 000 lei, din care pentru materiale cu caracter functional 116 000 lei.

Interesul Casei de Cultura pentru cinstirea memoriei lui Constantin Ciopraga a fost atat de mare, incat nici macar slujba de pomenire programata sa aiba loc in ziua de 12 mai nu a mai avut loc. Motivul invocat de directoare institutiei este si de acesta data surprinzator. Marioara Preutu sustine ca in Saptamana Luminata nu pot fi facute slujbe de pomenire a mortilor, desi bisericile si cimitirile au fost pline in aceste zile de pomene pentru morti.

Mentionam ca nu este pentru prima data cand programul de activitati de la Casa de Cultura, aprobat de Consiliul Local, nu este respectat de conducere, fara ca cineva sa se sesizeze in acest caz. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow