7.3 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Consiliul Local a aprobat campania de informare pentru colectare selectivă

Campania de informare a păşcănenilor pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere va începe la jumătatea lunii iulie. Ea va fi derulata până la sfârşitul anului cu scopul de creştere semnificativ cantitatea de deşeuri reciclabile şi scăderea costurilor de colectare şi transport. O hotărâre în acest sens, a fost aprobat de consilierii locali în şedinţa de pe 30 iunie. Viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu, cea care a iniţiat proiectul a explicat că acţiunea intitulată „Colectează selectiv!” ar urma să fie desfăşurata pe parcursul a şase luni de zile, până la sfârşitul acestui an, la 5503 case. Costurile sunt estimate la 42 600 lei şi urmează să fie acoperite de la bugetul local.
Aproape toţi banii vor fi cheltuiţi pe achiziţionarea de saci pentru depozitarea de hârtie, carton, PET-uri şi doze de aluminiu. Fiecare gospodărie individuală, urmează să primească câte 24 de saci de 120 l, câte unul pe săptămână şi va fi preluat de operatorul de salubritate.
Totodată vor fi achiziţionate câte 500 de şepci, tricouri şi rucsacuri dar şi materiale informative care urmează să fie distribuite cetăţenilor.
De asemenea consilierul Sorin Olariu a astfel de măsuri să fie luate şi pentru agenţii economici din zona caselor.
În ceea ce priveşte colectarea selectivă la blocuri, municipalitatea intenţionează să amplaseze 11 module integrate în zonele aglomerate. Ele urmează să fie achiziţionate în cursul săptămânii viitoare, banii fiind alocaţi de la bugetul local. La Târgu Frumos, au fost deja amplasate 12 module în zonele de blocuri.
Consilierii din opoziţie au atras atenţia ca astfel de acţiuni ar fi trebuit organizate de administratia mai devreme, pentru creşterea gradului de colectare selectivă a gunoiului.
În replică viceprimarul municipiului a explicat că şi consilierii locali au posibilitatea şi obligaţia de a se implica în astfel de acţiuni.
Acţiunea „Colectează selectiv!” va fi organizată de Primăria municipiului Paşcani în colaborare cu operatorul de salubritate şi asociaţia judeţeană ADIS. Iniţial campania a fost programată în perioada martie – iunie a. c împreună cu voluntari de la şcolile păşcănene şi asociaţii şi fundaţii, dar a fost reprogramată din cauza pandemiei de COVID 19.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI