19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Consiliul Judeţean Iaşi : Referendumul anti –investitii este inoportun şi contrar intereselor păşcănenilor

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

 

Avertisment dur din partea Consiliului Judeţean Iaşi privind iniţiativa PNL de organizare a unui referendum de ieşire din ARSACIS şi renunţarea la Apă Vital Iaşi, consultare publică care ar urma să aibă loca exact în ziua alegerilor locale, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de consilierii locali.
Conducerea judeţului considera că acest demers este inoportun şi contrar intereselor comunităţii locale. Asta deoarece municipiul Paşcani a fost deja inclus în calendarul de investiţii din fonduri europene cu 13 milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din oră şi suburbii.
Poziţia oficială a Consiliului Judeţean Iaşi a fost exprimată la solicitarea BIT TV după ce iniţiatorii referendumului au refuzat să explice care ar fi consecinţele asupra municipiului Paşcani.
Conducerea judeţului atrage atenţia că renunţarea la Apă Vital ar produce consecinţe devastatoare asupra Pascaniului, în ceea ce priveşte, accesul la fondurile europene şi reţelele de apă şi canalizare. Mai mult, consilierii locali ar urma să fie traşi la răspundere pentru pagubele pe care le-ar aduce în acest context, în condiţiile prevăzute de Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali.
Proiectul propus de PNL privind organizarea referendumului ar urma să fie supus aprobării Consiliului Local în şedinţa de la sfârşitul acestei luni. Consultarea publică ar urma să aibă loc pe 5 iunie, exact în ziua alegerilor locale. Dacă rezultatul va fi validat, pentru ieşirea din ARSACIS, Pascaniul va pierde investiţii de 13 milioane de euro din fonduri europene.

Este şi motivul pentru care părerile sunt împărţite în rândul liberalilor păşcăneni. Unii dintre ei, cei mai cu experienţă, nu susţin acest demers în timp ce echipa lui Marius Pintilie formată mai mult din tineri şi membri de partid proveniţi de la PDL vor să obţină voturi folosind emoţia şi suferinţa publică acumulată în rândul păşcănenilor, din cauza problemelor cu apă şi canalizarea.

Raspuns Cj Iasi, privind referendumul anti investitii

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI