22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Consiliul Judetean Iasi cere bani de la Guvern pentru pagubele produse de inundatii in judetul Iasi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) va transmite astăzi autorităților centrale, două proiecte de hotărâre în vederea alocării sumelor necesare pentru refacerea locuințelor și drumurilor din județul Iași, afectate de ploile din ultima perioadă. Banii sunt solicitați din fondul de urgență al Guvernului.

La nivelul județului, precipitațiile din perioada 14-18 iunie au afectat 24 de case, șase anexe, nouă obiective socio-economice, șapte poduri, 11 podețe, 17 kilometri de drumuri județene și 59 kilometri de drumuri comunale. Pentru refacerea acestor obiective sunt necesare 7,4 milioane lei.


Ploile din perioada 28 iunie-4 iulie au afectat 32 de locuințe, 52 de anexe gospodărești, șase obiective socio-economice, 11 poduri, 28 podețe, 28,5 kilometri de drumuri județene, 223 kilometri de drumuri comunale, 155 metri de drum național, iar peste șase hectare de teren agricol au fost calamitate. În acest caz, suma necesară este de 24,6 milioane lei.


“Am finalizat rapoartele cu pagubele înregistrate în județul nostru și astăzi le vom transmite autorităților centrale în vederea promovării de urgență a unei hotărâri de Guvern. Pentru comunitățile afectate, obținerea acestor fonduri în cel mai scurt timp posibil este foarte importantă deoarece sunt familii a căror locuințe au fost grav avariate. În perioada următoare, va fi monitorizată partea de nord a județului, dar și râurile și acumulările piscicole care prezintă risc de inundații”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și vicepreședintele CJSU.

Sursa Facebook CJ Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
22.8 ° C
24.1 °
21.7 °
78 %
1.9kmh
0 %
Dum
31 °
lun
34 °
mar
27 °
mie
28 °
joi
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI