More

  Consiliul Judeţean a suplimentat numărul de utilaje folosite pentru deszăpezire

  Array

  Conducerea Consiliului Județean Iași a decis suplimentarea numărului de utilaje care vor putea fi utilizate la deszăpezirea drumurilor judeţene.
  În acest sens, Cristian Adomniței, preşedintele Consiliului Judeţean a convocat o şedinţă cu toţi reprezentanţii celor trei firme incluse în asocierea câştigătoare a licitaţiei de deszăpezire a drumurilor judeţene.
  „Am suplimentat numărul utilajelor care vor putea fi folosite la deszăpezire. Faţă de cele prevăzute în contract, vom mai avea patru camioane dotate cu lamă şi sărăriţă şi patru autogredere, pe toată perioada cu precipitaţii abundente. Acestea vor fi utilizate doar la cerere, adică vom plăti firmele numai în situaţia în care vor primi ordin să intervină, nu şi pentru perioada de aşteptare”, a declarat Cristian Adomniței.
  Ulterior şedinţei, atât preşedintele Consiliului Judeţean, cât şi directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, Daniel Minciună, au verificat care este starea mai multor drumuri judeţene, efectuând vizite pe traseele Scânteia – Drăguşeni – Ipatele, Paşcani – Lespezi, Sireţel – Slobozia, Blăgeşti – Todireşti, Podu Iloaiei – Româneşti şi Heleşteni – Oboroceni, drumuri care au fost închise circulaţiei auto.
  „Ieri şi astăzi toate utilajele au fost pe teren. Au fost doar două incidente minore ieri, cu două salvări care n-au putut înainta, dar nu aveau cauciucuri de iarnă şi nici tracţiune integrală. Situaţia s-a rezolvat imediat cu forţe locale. Dimineaţă am avut patru drumuri care au fost temporar blocate din cauza căderilor de zăpadă. A nins destul de puternic în sudul şi în vestul judeţului. La scurt timp am trimis în teren două turbofreze, una în zona Lespezi – Sireţel – Slobozia şi încă una în zona Blăgeşti – Todireşti. Situaţia a revenit la normal în scurt timp”, a afirmat Daniel Minciună.
  Licitaţia privind deszăpezirea drumurilor judeţene a fost câştigată de Asocierea Eky – Sam SRL, Ted Construct SRL şi Enviro Construct SRL.

  Sursa Ora de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Moped neînregistrat condus de un tânăr fără permis în Tătăruși

  La data de 1 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tătăruşi au oprit, pentru control, pe raza comunei Tătăruşi, un moped condus...

  Demarează campania de primire a Cererii Unice de plată pentru 2021. Ce trebuie să facă fermierii

  Demararea Campaniei de primire a Cererii Unice de Platăîn anului 2021 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează căîncepând cu data de 01 martie 2021,a...

  Episcopia Catolică de Iaşi solicită obţinerea acordului părinţilor pentru orele de educaţie sanitară

  Episcopia Romano-Catolică din Iaşi susţine poziţia Bisericii Catolice din România, care cere ca părinţii să îşi dea acordul înainte ca un copil să poată...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp