More

  Consiliul Judeţean a suplimentat numărul de utilaje folosite pentru deszăpezire

  Array

  Conducerea Consiliului Județean Iași a decis suplimentarea numărului de utilaje care vor putea fi utilizate la deszăpezirea drumurilor judeţene.
  În acest sens, Cristian Adomniței, preşedintele Consiliului Judeţean a convocat o şedinţă cu toţi reprezentanţii celor trei firme incluse în asocierea câştigătoare a licitaţiei de deszăpezire a drumurilor judeţene.
  „Am suplimentat numărul utilajelor care vor putea fi folosite la deszăpezire. Faţă de cele prevăzute în contract, vom mai avea patru camioane dotate cu lamă şi sărăriţă şi patru autogredere, pe toată perioada cu precipitaţii abundente. Acestea vor fi utilizate doar la cerere, adică vom plăti firmele numai în situaţia în care vor primi ordin să intervină, nu şi pentru perioada de aşteptare”, a declarat Cristian Adomniței.
  Ulterior şedinţei, atât preşedintele Consiliului Judeţean, cât şi directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, Daniel Minciună, au verificat care este starea mai multor drumuri judeţene, efectuând vizite pe traseele Scânteia – Drăguşeni – Ipatele, Paşcani – Lespezi, Sireţel – Slobozia, Blăgeşti – Todireşti, Podu Iloaiei – Româneşti şi Heleşteni – Oboroceni, drumuri care au fost închise circulaţiei auto.
  „Ieri şi astăzi toate utilajele au fost pe teren. Au fost doar două incidente minore ieri, cu două salvări care n-au putut înainta, dar nu aveau cauciucuri de iarnă şi nici tracţiune integrală. Situaţia s-a rezolvat imediat cu forţe locale. Dimineaţă am avut patru drumuri care au fost temporar blocate din cauza căderilor de zăpadă. A nins destul de puternic în sudul şi în vestul judeţului. La scurt timp am trimis în teren două turbofreze, una în zona Lespezi – Sireţel – Slobozia şi încă una în zona Blăgeşti – Todireşti. Situaţia a revenit la normal în scurt timp”, a afirmat Daniel Minciună.
  Licitaţia privind deszăpezirea drumurilor judeţene a fost câştigată de Asocierea Eky – Sam SRL, Ted Construct SRL şi Enviro Construct SRL.

  Sursa Ora de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Bărbat de 49 de ani, găsit mort într-o pădure din preajma comunei Sirețel

  Un barbat in varsta de 49 de ani din comuna Siretel si-a gasit sfarsitul intr-o padure din apropiere. Localnicul ar fi plecat dupa lemne....

  Noi prevederi la nivel național, în contextul alegerilor de duminică – DOC

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 4 decembrie 2020, Hotărârea numărul 56. Principalele prevederi și propuneri ale Hotărârii sunt: - Actualizarea listei statelor...

  Noul primar pune piedici ziariștilor care îl critica. Răspunde la întrebări doar o data pe săptămână și blochează apelurile telefonice

  Noul primar al municipiului Pașcani evita sa numească un purtător de cuvânt al instituției.  În cadrul unei conferințe de presa,  Marius Pintilie  a spus...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI