15.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Consiliul Judeţean a avertizat primarii în legătură cu fenomenele meteorologice care vor începe în această seară

Având în vedere atenţionarea ISU Iaşi cod galben – precipitaţii sub formă de ninsoare, intensificare vânt 50-60 km/h, viscol în intervalul 15.12.2012 ora 18.00 – 17.12.2012 ora 10.00, Consiliul Judeţean Iaşi a informat toţi primarii din Judeţul Iaşi (telefonic, prin fax şi email) despre prevenirea unor situaţii grave şi luarea mai multor măsuri cu caracter urgent.

În paralel, încă de dimineaţă, Preşedintele Consiliului Judeţean, dl. Cristian ADOMNIŢEI, împreună cu dl. Daniel MINCIUNĂ, Directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, participă la activitatea de deszăpezire a drumurilor judeţene. „Am informat toţi primarii din judeţ pentru a lua măsurile care se impun în astfel de situaţii. Sunt măsuri care trebuie luate de urgenţă. Personal am fost pe traseul Voineşti – Mogoşeşti – Iaşi, iar în prezent sunt pe drumul Podu Iloaiei – Româneşti, o zonă care mereu are probleme atunci când ninge. În circa o oră acest drum va fi deszăpezit complet. Vom rămâne în teritoriu pentru a ajuta locuitorii din judeţ”, a declarat dl. Cristian ADOMNIŢEI.

Măsurile transmise către primari sunt activarea comandamentului local pentru situații de urgență şi instituirea serviciului de permanenţă la primării, anunţarea prin toate mijloacelor posibile a tuturor locuitorilor unităţii administrativ – teritoriale în legătură cu aceste fenomene meteorologice, aprovizionarea cu alimente neperisabile şi apă potabilă a tuturor unităţilor comerciale şi instituţiilor publice, verificarea mijloacelor de deszăpezire şi la nevoie punerea lor în funcţiune pentru deblocarea drumurilor şi căilor de acces, asigurarea condiţiilor pentru accesul ambulanţelor, autospecialelor P.S.I. şi a altor mijloace de intervenţie în situaţii de urgenţă, monitorizarea şi facilitarea transportului persoanelor cunoscute ca fiind suferinde de boli cronice (în special persoanele dializate) către Municipiul Iaşi/spitalele arondate sau cât mai aproape de un drum european, național sau județean. Totodată vor fi avute în vedere femeile însărcinate, persoanele izolate sau greu transportabile.

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...