14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023
Array

Consilierul Raznic, autodenunt la Poliţie. Secretarul Comisiei ANL, imputernicit sa reclame falsul si uzul de fals, organelor de ancheta

Consilierul liberal Andrei Raznic,  acuzat de fals şi uz de fals pentru obţinerea unei locuinţe ANL, s-a autodenuntat, astăzi, la Poliţia Paşcani. El a recunoscut ca declaraţia dată în fata notarului, din care reiese că nu a deţinut nici o locuinţă până acum, este falsă, dar a fost făcută din greşeală, nu cu intenţia de a profita de pe urma ei.
Anunţul a fost făcut chiar de avocatul acestuia, colegul său de partid, consilierul Eduard Conachi, în şedinţa de astăzi a Comisiei ANL. Conachi a precizat că se va abţine de la vot, în acest caz, pentru a nu fi în situaţie de incompatibilitate.
Comisia s-a întrunit pentru a redacta rapoartele în urma analizei dosarelor solicitanţilor şi stabilirii punctajelor, documente care vor fi inaintate spre aprobare Consiliului Local. Totodată secretarul comisiei, juristul Bogdan Lungu a fost mandatat să sesizeze organele de anchetă privind cazul de fals şi uz de fals al consilierului liberal.
Cazul va fi analizat şi de conducerea PNL Paşcani, conform unor surse neoficiale. În următoarele zile este programată o şedinţă unde va fi analizată această situaţie şi se va decide prin vot, dacă consilierul acuzat de fals şi uz de fals îşi va păstra mandatul sau va fi schimbat, cu următorul de pe listă.
Andrei Raznic susţine că nu a folosit niciodată apartamentul cu care apare în evidenţele Serviciului Taxe şi Impozite Locale, pe motiv că imobilul ar fi fost cumpărat în rate şi nu au fost toate achitate, iar mai apoi a fost vândut altei persoane. El a recunoscut că a greşit în declaraţia dată în fata notarului, când a susţinut că nu a deţinut nici o locuinţă dar  că nu a făcuto intenţionat.
Consilierul liberal şi îşi cere scuze pentru acesta situaţie! El spune că îşi va retrage dosarul de la Primărie pentru a nu mai fi pe lista solicitanţilor.

În momentul de faţă consilierul păşcănean locuieşte împreună cu familia într-un apartament pus la dispoziţie de părinţi. În anul 2013 el a depus o cerere la Primărie pentru a primi o locuinţă ANL. Dosarul a fost actualizat în acest an iar comisia de verificare a constatat că Andrei Raznic a deţinut o locuinţă, în perioada iulie 2010 – aprilie 2011, conform datelor de la Finanţe. În acelaşi timp consilierul a pus la dosar o declaraţie notarială pe proprie răspundere din care reiese că nu ar fi deţinut nici o locuinţă.
In astfel de situaţii, funcţionarii publici sau reprezentanţii administraţiei locale trebuie să înştiinţeze organele de anchetă.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow