-1.1 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Consilierul Olariu sesizează procurorii pentru ocuparea abuzivă a domeniului public

Vin vremuri grele pentru unii funcționari din Primăria Pașcani dar și pentru cei care folosesc fără contract suprafețe de teren din domeniul public. Consilierul PMP Sorin Olariu a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că va înainta o sesizare procurorilor de la DIICOT – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism cu privire la cele două rapoarte de control, din 2010 și 2019 în care sunt menționate peste 30 de persoane fizice și juridice cu una sau mai multe construcții fără autorizații edificate pe terenuri ocupate ilegal.

Printre ele se află și una dintre societățile consilierului local Marius Pintilie, cel care a refuzat să elibereze terenurile și a contestat cele 5 amenzi date de Poliția Locală.

Olariu a motivat că recurge la această acțiune după ce a fost dezamăgit de modul cum a fost analizat raportul Poliției Locale în cadrul ședinței reunite a comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local și pentru că funcționarii publici nu își fac treaba.

Alesul local spune că discuțiile ar fi trebuit să aibă că rezultat înființarea unei comisii care să analizeze rapoartele și să identifice toate construcțiile ilegale din oraș, dar concluzia a fost că primarul este cel care ar trebui să îi trimită în judecată pe cei responsabili iar Poliția Locală a fost criticată pentru că a dat amenzi. Consilierul local crede că între PSD și PNL Pașcani ar fi o înțelegere pentru protejarea clientelei politice.

În aceeași conferință de presă Sorin Olariu a precizat că a greșit cu nu a făcut o astfel de plângere încă de acum doi ani de zile când a aflat de aceste ilegalități. Menționăm că ședința reunită a comisiilor de specialitate a avut loc pe 26 februarie la solicitarea BIT TV. Raportul Poliției Locale a fost pus la dispoziția consilierilor de BITTV după ce secretarul general al Primăriei a refuzat să îl facă public însă anexele raportului, cu documentele și fotografiile de la față locului au rămas secrete, pentru că nici un consilier local nu le-a cerut să le studieze.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...