Consilierul Olariu plantează o pădure de salcâmi

Propunere greu de refuzat, cu un impact major asupra sănătăţii cetăţenilor. Consilierul PMP Sorin Olariu a solicitat aprobarea Primăriei Paşcani pentru a planta 3000 de salcâmi în suburbia Bosteni, pe malul unui pârâu de lângă strada Libertăţii.

Alesul local susţine că puieţii vor fi cumpăraţi din banii lui iar lucrările de plantare vor fi făcute împreună cu membrii unor cluburi sportive şi alţi voluntari.

“Am ales zona respectiva pentru că este necesară consolidarea terenului iar pădurea care va creşte acolo va fi benefică pentru sănătatea locuitorilor.  Aşteptăm ca temperatura de afară să fie de cel puţin 10 grade şi vom ieşi la treabă. Avem nevoie de câteva zile pentru plantarea celor 3000 de puieţi.” a spus edilul pentru BIT TV.

Plantările de salcâmi ar putea fi extinse şi în alte zone ale municipiului, chiar în acest an spune consilierul păşcănean.
„În funcţie de cum vom duce la bun sfârşit acest proiect, de câţi voluntari vor fi, vom încerca să plantăm salcâmi şi în alte zone ale municipiului. Nu ştim exact care este gradul de poluare din municipiul Paşcani dar este obligaţia noastră, ca cetăţeni, să plantăm copaci pentru a respira aer curat.” a mai precizat Sorin Olariu.

loading...