11.5 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Consilierul Marius Pintilie a demisionat după votul pentru rămânerea în ARSACIS. Eugen Chiriac va completa echipa liberalilor

Demisie neaşteptată din legislativul păşcănean. Unul dintre cei mai activi consilieri locali a renunţat la mandat. Este vorba despre liberalul Marius Pintilie, cel care se pregătea să candideze pentru funcţia de primar la alegerile din 2016. Demisia a fost anunţată în şedinţa de astăzi după ce majoritatea Consiliului Local a decis să rămână în asociaţia judeţeană ARSACIS.
Fostul consilier local a precizat că este unul dintre cei responsabili de aducerea operatorului APA Vital la Paşcani şi că votul din vara anului trecut, dat în lipsa unor informaţii importante, a fost o greşeală care trebuie îndreptată. Pintilie a mai precizat că tot Consiliul Local ar trebui să demisioneze precum şi primarul municipiului din cauză că nu au fost în stare să rezolve până acum problema apei.
Consilierul liberal a demisionat în urma unui schimb de replici dure cu primarul Dumitru Pantazi.
Edilul păşcănean a precizat ca administratia locală are mai multe dosare penale pe rol, în urma reclamaţiilor făcute de Apa Vital şi ARSACIS şi ca situaţia se va complica şi mai mult dacă consilierii nu votează să rămână în asociaţia judetenana.
În replică consilierul liberal a precizat că investiţiile în reţelele de apă trebuiau făcute până acum şi ca operatorul ieşean obişnuieşte să ameninţe până obţine ce vrea.
Menţionăm că în demisia înaintată juristului Primăriei nu sunt precizate motivele pentru care a renunţat la funcţia de consilier locale. Marius Pintilie urmează să sufere o intervenţie chirurgicală în următoarele zile. El a spus că va rămâne în PNL. In cei trei ani de mandat a initiat mai multe proiecte de hotarare , majoritatea dintre ele neaprobate de legislativul local. Cel mai important dintre ele este cel cu privire la organizarea parcarilor rezidentiale cu plata in cartiere. În locul lui ar urma să depună jurământul, următorul de pe listă, Eugen Chiriac, după ce Sorin Nacuta a anunţat că va refuza nominalizarea din cauza funcţiei de inginer şef la RAGCL.

demisie marius pintilie

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow