More

  Consilierul incompatibil, primul termen de judecată cu ANI

  Array

  Astăzi, la Tribunalul Iaşi începe judecarea procesului dintre preşedintele PNL Paşcani, Marius Pint ilie şi Agenţia Naţională de Integritate. Este vorba despre primul termen al procesului deschis de liderul opoziţiei din legislativul local, pentru a contesta decizia ANI prin care a fost găsit incompatibil şi în conflict de interese de natura administrativă şi penală cu funcţia de consilier local.
  Conform deciziei de integritate unele dintre societăţile unde consilierul este acţionar ar fi încheiat mai multe contracte cu instituţii din subordinea Consiliului Local, în perioada 2012 – 2016, în valoare totală de peste 1,8 milioane de lei.
  De cealalta parte, Marius Pintilie, spune că societăţile sale nu ar avea nici un contract încheiat cu instituţii publice din subordinea Consiliului Local şi că acele cumpărături. Verificate de ANI, ar fi fost făcute direct din magazinele sale fără nici o înţelegere prealabilă.

  Totuşi cele mai mari plati au fost făcute după recepţia facturilor. Asta însemna ca reprezentanţii instituţiilor au luat sau au primit produsele fără să le plătească la casă, au ieşit cu ele din magazin sau au fost transportate direct la şcoli şi grădiniţe iar facturile au fost achitate mai târziu ceea ce implică în mod evident acordul administratorilor. Mai mult toate achiziţiile au fost făcute fără nici o procedură, licitaţie sau încredinţare directă.
  Într-un caz similar, tot fără contracte, un alt ales local a fost găsit incompatibil la Târgu Neamţ. Este vorba despre consilierul local Mihaela Marian, care a furnizat Primăriei şi instituţiilor subordonate produse în valoare de 43.934 lei.
  Conform unor surse neoficiale se pare că plângerea formulată împotriva celor patru a fost semnată de Ion Motatu.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI