3.3 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Consilierul Dediu, “incompatibil” cu forța

Administratia locală din Pașcani vrea, neaparat, sa facă afaceri cu un consilier din opoziție, situație in care alesul local poate fi acuzat, in continuare, de incompatibilitate.
Printr-o adresa semnată chiar de edil, consilierul Mihai Dediu de la PSD, administratorul firmei de la care Primăria a cumpărat 10 stampile in valoare de 855 lei a fost înștiințat ca municipalitatea nu poate returna obiectele achiziționate deoarece “ au intrat in circuitul de funcționare si utilizare…”.

Totodata factura storno trimisa de consilier odată cu înapoierea banilor încasați a fost refuzata iar Primăria a făcut, din nou, plata pentru produsele pe care nu vrea sa le mai mai dea înapoi.

Scandalul a pornit după ce un funcționar de la Evidenta Populației a cumpărat de la societatea sa 10 stampile si o tușiera in valoare de 855 lei. Factura a ajuns in presa după ce a fost decontată din contul de Trezorerie al Primăriei. Consilierul local sustine ca a aflat de aceasta achizitie după ce a fost chemat in biroul administratorului public si ca in discuțiile purtate cu reprezentanții Primăriei i s-ar fi sugerat sa se distanțeze de colegii săi din PSD.
Dediu spune ca in urma presiunilor făcute asupra sa a decis sa storneze factura făcută de salariatul de la magazin si sa înapoieze banii încasați de la Primărie.
Mai mult el solicitat administrației locale sa ii dea stampilele înapoi si ii acuza de furt pe cei care le folosesc.

In acest context edilul municipiului, Marius Pintilie a solicitat secretarului general al UAT Pașcani sa analizeze acesta situație. Asta deoarece între aleșii locali si instituțiile publice pe care le reprezintă sunt interzise relațiile de afaceri iar factura este considerată un contract între părți.
In replica, consilierul pascanean a spus in cadrul emisiunii “Pulsul Zilei” de la BIT TV ca prin astfel de acțiuni reprezentanți ai Primăriei ar încerca sa îl șantajeze deoarece a devenit incomod si ca se urmărește demiterea lui din funcție.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI