25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Consilierul Bodoasca, atac incalificabil la adresa BIT TV. Incearca sa acopere lispa rapoartelor de la RAGCL si PSA

 

Atac incalificabil din partea unui liberal la adresa BIT TV. În urma publicării articolului “Rapoartele şi soluţiile PNL pentru RAGCL şi PSA, trei luni de intarzaiere. Raznic: Nu ne grăbim doar că vrei tu… Eu nu am promis soluţii, am zis că o să încercăm!” consilierul Claudiu Bodoasca acuza pe nedrept BIT TV ca dezinformează. Pentru a acoperi adevărate probleme prezentate în articol, (vezi aici) el a postat pe o reţea de socializare un mesaj explicativ privind activitatea sa fără să arate care dintre informaţiile din ştirea incriminata ar fi incorecte. Consilierul este supărat deoarece BIT TV a arătat că liberalii nu au depus nici până acum rapoartele de control şi soluţiile promise de la RAGCL şi PSA, deşi documentele trebuiau prezentate la sfârşitul lunii octombrie 2016.
Iată pasajul publicat de BIT TV, privitor la consilierul păşcănean
“Singura comisie care s-a achitat de sarcini a fost cea de la societatea de salubritate. Consilierii Claudiu Bodoasca, Cătălin Conache şi Maria Timofte au prezentat un raport de control, contestat de conducerea societăţii. Documentul care cuprinde zeci de presupuse nereguli dar nici o soluţie concretă pentru rezolvarea problemelor de la salubritate a fost prezentat presei dar nu a ajuns încă în Consiliul Local”.

Iată atacul virulent la adresa BIT TV
“Întrucât Bit-tv continua să dezinformeze cetăţenii, lucru ce nu mă mai surprinde, mă văd nevoit să demontez minciunile evidente şi fără rost din articol: – raportul de la Eco Salubritate a fost înregistrat în termen la secretariatul CL cu nr.1310/26.10.2016. Prin grija secretariatului acesta a fost adus la cunoştinţa consilierilor locali şi conducerii Eco Salubritate astfel încât să poată fi discutat în şedinţa ordinară a CL din data de 31.10.2016. – Raportul a fost prezentat presei, funcţionarilor primăriei şi cetăţenilor interesaţi într-un cadru oficial în şedinţa Comisiei de urbanism din data de 27.10.2016 (vezi înregistrări TV) – conducerea Eco Salubritate NU A CONTESTAT OFICIAL până în prezent acest raport. În cadrul şedinţei ordinare din 31.10.2016 raportul nu a fost introdus pe ordinea de zi şi nu a fost discutat deoarece directorul societăţii, susţinut de primarul municipiului, a motivat faptul că nu a avut timp să-şi formuleze un punct de vedere urmând ca acesta să fie adus la cunoştinţa consilierilor locali până la următoarea şedinţă ordinară a CL (vezi PV şedinţa ordinară 31.10.2016) – în şedinţa ordinară din data de 29.11.2016 raportul nu a fost introdus pe ordinea de zi, conducerea societăţii nu a depus punctul de vedere asupra raportului şi nu s-a prezentat la şedinţă. La încercarea de a suplimenta ordinea de zi cu discutarea raportului consilierii PSD au blocat prin vot acest lucru amânând, nejustificat şi tendenţios din punctul meu de vedere, discutarea raportului până la o dată nespecificata. (vezi PV şedinţa ordinară 29.11.2016) – raportul conţine pe lângă posibilele ilegalităţi constatate în managementul societăţii de membrii comisiei şi o serie de măsuri ce ar fi putut duce la îmbunătăţirea situaţiei financiare a acesteia. Nu am pretenţia că aceste soluţii ar fi cele mai bune dar spre deosebire de cei ce sunt plătiţi destul de bine din banii cetăţenilor să găsească aceste soluţii am arătat că ne pasă de soarta acestei societăţi şi implicit de cetăţenii municipiului. Lucrul pe care îl susţin cu tărie şi cu dovezi de necontestat este faptul că la data la care a fost întocmit acel raport preţul la salubritate trebuia să fie de cel mult 11 lei/persoană (după fisa de calcul preţ a societăţii corectata cu date reale) iar în urma eliminării neconformităţilor semnalate în raport şi a aplicării unor măsuri din cele sugerate în acest moment preţul ar fi trebuit să fie în jur de 9 lei/persoană. Un alt lucru ce mă mâhneşte nespus este faptul că o parte a presei locale a uitat de menirea acesteia şi anume de a informa corect şi în interesul lor cetăţenii meritându-şi cu adevărat numele de „a patra putere în stat”. Să uiţi total de deontologia profesională doar pentru a sluji un grup de interese, de multe ori toxic, ce se afla efemer la conducerea oraşului este peste puterea mea de a înţelege.”

Facem precizarea ca executivul local a solicitat că toate cele trei rapoarte, nu doar cel de la salubritate, să fie prezentate şi dezbătute în aceeaşi şedinţă a Consiliului Local, însă doar unul dintre ele a fost finalizat până acum. De asemenea directorul Eduard Dumea a contestat raportul întocmit de consilierul Claudiu Bodoasca. Documentul conţine 210 pagini şi a fost depus la Primăria Paşcani, apoi a fost retras şi va fi înaintat organelor de anchetă, în urma sesizării făcute la DNA de consilierii PNL, conform precizărilor directorului societăţii. Raportul de control este pus sub semnul întrebării deoarece nu contine si punctul de vedere al celor acuzaţi, cei trei consilieri nu sunt de specialitate (Claudiu Bodoasca – inginer, Cătălin Conache – avocat, Maria Timofte – medic) iar primii doi au fost găsiţi cu nereguli în ceea ce priveşte contractile la salubritate.
Claudiu Bodoasca nu este la prima acţiune împotriva BIT TV. În campania electorală el şi colegii lui au depus mai multe sesizări la CNA pentru a pune presiune pe jurnalişti, iar presupusele abateri nu au fost confirmate.

 

16344311_10208549483720163_1740419732_n

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow