More

  Consilierii vor sa lucreze in liniste, fara presa si cetateni. Cum comentati?

  Array

  Consilierii pascaneni s-au saturat de amenintari si manipulari. Ei vor sa ia masuri impotriva celor care participa la sedintele comisiilor de specialitate cu intentia de a influenta deciziile administrative , nu doar cu argumente ci prin amenintari si santaj. Problema a fost adusa in discutie de consilierul PNL, Dorin Nechifor, in sedinta Consiliului Local care a avut loc astazi de la ora 10.00. El a propus ca ziaristii si reprezentantii societatii civile sa nu mai aiba voie sa participe la sedintele tehnice ale comisiilor de specialitate ci doar la cele de plen, cand sunt dezbatute si votate proiectele de hotarare. Asta deoarece orice cuvant sau interventie pe marginea proiectelor de hotarare, pana la forma lor finala, poate fi folosit impotriva lor, de cei se ocupa de plangeri penale si procese.

  Altfel spus,  alesilor locali le este frica sa vorbeasca liber despre problemele puse in discutie, ca sa nu fie inregistrati apoi trasi la raspundere, mai ales dupa ce consilierii din mandatul 2004 -2008 au fost trimisi in judecata in dosarul Agrocomplex, pentru ca au votat anularea unor datorii.
  Dorin Nechifor a atras atentia ca nu se poate lucra in sedintele tehnice, mai ales atunci cand sunt amenintati ca vor fi trimisi in judecata si cand in dezbateri intervin alte persoane decat cele care isi asuma responsabilitatea. El a dat exemplu sedinta de ieri a Comisiei Juridice care s-a incheiat in jurul orei 18.00 din cauza discutiilor contradictorii.

  Primarul a fost de acord cu acesta propunere iar ceilati consilierii au lasat sa se inteleaga ca sunt de aceeasi parere. Si in acest caz regulamentul de functionare al Consiliului Local ar urma sa fie modificat.
  Mentionam ca de aproape un an de zile consilierii pascaneni sunt criticati si amenintati cu puscaria de un grup de pascaneni, militanti anti Apa Vital, mai ales atunci cand sunt puse in discutie proiectele privind serviciile de apa si canalizare. Dialogul dintre cetateni si consilieri este tot mai agresiv si lipsit de intelegere si eficienta, pe motiv ca oamenii nu mai au incredere in cei pe care i-au ales si se face simtita apropierea alegerilor locale de anul viitor .

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet