21.2 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023
Array

Consilierii vor sa lucreze in liniste, fara presa si cetateni. Cum comentati?

Consilierii pascaneni s-au saturat de amenintari si manipulari. Ei vor sa ia masuri impotriva celor care participa la sedintele comisiilor de specialitate cu intentia de a influenta deciziile administrative , nu doar cu argumente ci prin amenintari si santaj. Problema a fost adusa in discutie de consilierul PNL, Dorin Nechifor, in sedinta Consiliului Local care a avut loc astazi de la ora 10.00. El a propus ca ziaristii si reprezentantii societatii civile sa nu mai aiba voie sa participe la sedintele tehnice ale comisiilor de specialitate ci doar la cele de plen, cand sunt dezbatute si votate proiectele de hotarare. Asta deoarece orice cuvant sau interventie pe marginea proiectelor de hotarare, pana la forma lor finala, poate fi folosit impotriva lor, de cei se ocupa de plangeri penale si procese.

Altfel spus,  alesilor locali le este frica sa vorbeasca liber despre problemele puse in discutie, ca sa nu fie inregistrati apoi trasi la raspundere, mai ales dupa ce consilierii din mandatul 2004 -2008 au fost trimisi in judecata in dosarul Agrocomplex, pentru ca au votat anularea unor datorii.
Dorin Nechifor a atras atentia ca nu se poate lucra in sedintele tehnice, mai ales atunci cand sunt amenintati ca vor fi trimisi in judecata si cand in dezbateri intervin alte persoane decat cele care isi asuma responsabilitatea. El a dat exemplu sedinta de ieri a Comisiei Juridice care s-a incheiat in jurul orei 18.00 din cauza discutiilor contradictorii.

Primarul a fost de acord cu acesta propunere iar ceilati consilierii au lasat sa se inteleaga ca sunt de aceeasi parere. Si in acest caz regulamentul de functionare al Consiliului Local ar urma sa fie modificat.
Mentionam ca de aproape un an de zile consilierii pascaneni sunt criticati si amenintati cu puscaria de un grup de pascaneni, militanti anti Apa Vital, mai ales atunci cand sunt puse in discutie proiectele privind serviciile de apa si canalizare. Dialogul dintre cetateni si consilieri este tot mai agresiv si lipsit de intelegere si eficienta, pe motiv ca oamenii nu mai au incredere in cei pe care i-au ales si se face simtita apropierea alegerilor locale de anul viitor .

Alte articole