2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Consilierii PSD obligati sa voteze proiectele apa vital. Care sunt condiţiile pentru votul de la sf lunii

Şedinţă politică importantă pentru viitorul Paşcaniului. Aseara consilierii PSD s-au intrunit la sediul organizatiei locale pentru a discuta din nou despre modul de rezolvare a problemei apei. Asta dupa ce in sedinta de la sfarsitul lunii trecute proiectele pentru ramanerea municipiului in asociatia judeteana de apa si canalizare – ARSACIS, initiate de primarul Dumitru Pantazi(foto) au fost retrase de pe ordinea de zi din cauza ca 5 consilieri PSD au lipsit de la sedinta. Altfel spus proiectele presedintelui PSD Pascani au fost sabotate chiar de unii consilieri din aceeasi organizatie pe motiv ca Apa Vital Iasi a avut un comportament de neacceptat in relatia cu locatarii de la bloc. Ei au fost sprijiniti si de cei doi parlamentari , senatorul Florin Constantinescu si deputatul Neculai Ratoi, ultimul dintre ei fiind promotorul actiunilor publice anti Apa Vital.
Problema a ajuns si in atentia conducerii judetene a PSD care a cerut consilierilor pascaneni sa sprijine proiectele primarului. Se pare ca ei au fost amenintati cu excluderea din partid daca vor lipsi de la sedinta sau vor vota impotriva. Asadar aseara dupa cateva ore de discutii s-a stabilit ca proiectele Apa Vital sa revina pe ordinea de zi in sedinta ordinara de la sfarsitul acestei luni, cel mai probabil pe 24 aprilie.

Consilierii PSD au pus si cateva conditii. Ei ar vota proiectele Apa Vital daca termenul de tranzitie pentru infiintarea asociatiilor de proprietari va fi marit de la trei luni la un an de zile. Mai mult operatorul iesean trebuie sa isi asume responsabilitatea achitarii creditului contractat de operatorul pascanean pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare, ramas la plata in sarcina administratiei locale, iar datoriile catre Prest Serv Apa sa fie platite imediat.

Mentionam ca in vara anului trecut legislativul pascanean a aprobat aderarea la ARSACIS si delegarea serviciilor de apa si canalizare, operatorului iesean Apa Vital. La solicitarea unor locatari de la bloc, nemultumiti ca Apa Vital refuza sa incheie cotracte individuale, consilierii au anulat delegarea serviciilor, in sedinta de la sfarsitul lunii noiembrie. De atunci si pana acum au mai fost incercari de clarificare a acestei situatii in conditiile in care locatarii care nu au contracte, consuma apa si nu pot sa o achite. Mai mult, administratia locala nu a reusit sa delege serviciile de apa si canalizare operatorului iesean care se afla in prag de faliment din cauza ca nu a incasat contravaloarea serviciilor de epurare prestate pentru Apa Vital.
Foto: primar Dumitru Pantazi

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow