More

  Consilierii PNL Paşcani, năuci de atâta politica. Umbla cu zuzanele sau nu ştiu să citească o lege

  Array

  După ce au fost huiduiţi de cei din sala pentru că au părăsite şedinţă la a doua încercare de votare a viceprimarului, consilierii PNL Paşcani încearcă să, dreagă busuiocul”. Printr-un comunicat de presă ei susţin că au ieşit din sala de şedinţe considerând că propunerea secretarului Primăriei de reluare a votului pentru desemnarea viceprimarului ar fi fost ilegală.
  “La propunerea PSD pentru funcția de viceprimar, toți consilierii noului grup format au participat la vot, rezultatul fiind de 9 voturi” pentru” și 9” împotrivă”. În momentul în care a fost anunțată repetarea votului, în alte condiții propuse de secretarul primăriei, grupul de lucru PNL+ PMP, după câteva minute de consultări interne, a părăsit sala de ședințe, considerând propunerea secretarului nelegală. Precizăm că PNL va face demersurile necesare pentru a lămuri dacă votul de astăzi prin care a fost ales viceprimarul municipiului Pașcani este legal sau nu.”
  În realitate secretara Primăriei Paşcani a respectat, întocmai, prevederile OUG nr 35/2002, după ce s-a consultat cu specialiştii de la Prefectura Iaşi.
  Mai exact conform articolului 11, aliniat 7 din aceeaşi ordonanţă “În situaţia în care nu s-a întrunit majoritatea prevăzută la alin. (5), se organizează un al doilea tur de scrutin, în aceeaşi şedinţă, la care vor participa candidaţii situaţi pe primele două locuri. La al doilea tur de scrutin este declarat ales viceprimar consilierul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.”
  Cum singura propunere de viceprimar a fost cea din partea PSD iar rezultatul după primul tur a fost de egalitate de voturi (9 /9), Gabriela Nedelcu a fost ales viceprimar din al doilea tur, cu voturile colegilor de partid.
  Menţionăm că în şedinţa de astăzi a fost îndeplinită şi condiţia de validitate a şedinţei. Chiar dacă cei din opoziţie au ieşit din sala, la şedinţa au rămas 10 consilieri, din care doar nouă au participat la vot. Faptul că Gabriela Nedelcu nu s-a votat pentru a nu fi în situaţie de incompatibilitate, conform solicitării Prefecturii Iaşi, nu înseamnă că nu era prezentă în sală.
  Totodată fără prezenta  consilierilor PNL, s-a îndeplinit şi condiţia votului majorităţii celor prezenţi în sală, astfel fiind înregistrate 9 voturi din nouă.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Program special pentru colectarea hartiei, plasticului si metalului

  Schimbari importate la Pascani, privind programul de colectare al gunoiului. Incepand de pe 25 ianuarie a.c. operatorul de salubritate nu va mai...

  Trei morți în urma unui accident rutier în județul Iași – VIDEO

  Un accident foarte grav s-a produs joi la amiază în localitatea Scânteia. Trei persoane au murit. Un autocamion și un autoturism s-au ciocnit violent...

  Anunt de pierdere

  Pierdut registru unic de control nr. 957783 - 705- 2007 al SC SELGLAST COMPANY SRL, CUI 21374849, J22/784/2007. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI