More

  Consilierii păşcăneni vor să se judece cu ARSACIS . Redevenţa trebuie încasata în totalitate, pentru achitarea creditului!

  Array

  Apa Vital trebuie să plătească municipiului Paşcani revedenta, îndestulător pentru acoperirea ratelor la împrumutul contractat pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare. Comisia economică din cadrul Consiliului Local Paşcani a avizat astăzi proiectul iniţiat de edilul municipiului Paşcani privind respingerea demersurilor făcute de asociaţia judeţeană ARSACIS pentru anularea prevederilor hotărârii aprobate de consilieri în acest sens.

  Aleşii locali au ajuns la concluzia ca operatorul ieşean trebui să găsească soluţii pentru respectarea hotărârii, fără ca preţul apei să fie majorat la Paşcani şi că sunt de acord că problema să fie rezolvată de instanţele de judecată, dacă nu este o alte soluţie.
  Directoarea economică a Primăriei a prezentat consilierilor situaţia la zi a demersurilor făcute pentru încasarea redevenţei. Ea a precizat că Apa Vital nu a achitat nici măcar factura pentru redeventa calculata până în vara anului 2015, în valoare de un milion de lei si ca nu ar mai fi motive de neplata.

  Totuşi un proces cu Apa Vital ar bloca încasarea facturilor până la soluţionarea cauzei. Mai mult, directorul economic al Primăriei a recunoscut că Pascaniul nu poate primi mai mult de 1 milion de lei redeventa, pe an, în actualele condiţii de calcul, în raport cu valoarea bunurilor de retur şi a cantităţii de apă vândută. Asta deoarece celelalte localităţi din ARSACIS nu vor să renunţe în favoarea Pascaniului la sumele care li se cuvin şi au cerut să le încaseze.
  Menţionăm că în momentul de faţă sunt două variante de calcul a redevenţei la apă pentru Paşcani, ambele aprobate de consilieri. Prima este cea stabilită prin contractul de delegare, în raport cu bunurile de retur şi cantitatea de apă vândută, şi alta, în totalitate -1,8 milioane de le pe an, până în 2026, pentru rambursarea creditului BEI.
  Apa Vital refuza să achite integral acesta obligaţie şi a declanşat procedura administrativa pentru anularea hotărârii Consiliului Local dar nu a plătit nici redevenţa calculată după formula aplicată în tot judeţul. Nici fostul operator Prest Serv Apa nu a achitat integral acesta datorie motiv pentru care Primăria Paşcani a deschis o acţiune în instanţă pentru recuperarea a peste 2 milioane de lei. În acest timp creditul este rambursat de la bugetul local. Redevenţa este încasata tot de la populaţie ca o componenta în preţul apei, pentru reparaţii şi investiţii în reţelele de apă şi canalizare.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet