11.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Consilierii pășcăneni, ședință ordinară în ultima zi a lunii

Legislativul local se întrunește în ședință ordinară pe 31 martie a.c., de la ora 10. Pe ordinea de zi sunt opt proiecte de hotărâre, toate inițiate de primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie.

Primul proiect are în vedere completarea Comisiei locale cu patru reprezentanți din partea Consiliului local, ca urmare a modificărilor aferente alegerilor care au avut loc în luna septembrie.

În continuare, se va discuta modificarea și completarea regulamentului privind transportul public local din municipiul Pașcani. Primarul solicită ca, pe perioada situațiilor de urgență, să poată fi modificate traseele, orarul curselor și adăugarea sau scoaterea unor stații de pe trasee. În momentul de față, astfel de decizii pot fi luate de Consiliul de administrație al operatorului.

Este readus în discuție proiectul de majorare a cheltuielilor neeligibile la Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” din Pașcani, proiect cofinanțat din fonduri europene, după ce s-a încercat aprobarea lui în ședința de îndată, convocată pe 24 martie.

În aceeași ședință vor fi supuse aprobării două cereri de închiriere a unor sedii pentru două organizații politice locale: PRO Romania și Partidul Verde.

De asemenea, pe ordinea de zi se mai află două proiecte privind scoatere la licitație publică în vederea închirierii a casetelor și terenului disponibil în cele două piețe agroalimentare.

Ultimul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, este aprobarea a două loturi de teren cu suprafețe de 600, respectiv 3.900 mp, de pe străzile Morilor si Pietriș, care urmează sa fie puse la dispoziția unor familii de tineri în vederea construirii unor locuințe.

Proiectele pot fi consultate integral pe site-ul primăriei, la secțiunea „ Ședințe”.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ședință pentru investiții, la Târgu Frumos

Legislativul local din orasul Targu Frumos se intruneste marți, 26 octombrie, in sedinta ordinara. Intalnirea va avea...

Lucrări pentru un nou dispensar, la Sirețel

Se pun bazele unei noi investiții la Sirețel. Este vorba despre construirea unui nou dispensar medical, care...

“Cupa Satelor” la fotbal revine cu o nouă ediție

Vești bune pentru micuții pasionați de fotbal A doua ediție a competiției sportive Cupa Satelor la fotbal se...

Primăria Pașcani, cercetată de Poliție și de Garda de Mediu pentru tăierea arborilor tuia de pe esplanadă

Lucrările de tăiere a arborilor de pe esplanada din zona vale a municipiului fac obiectul unor cercetări,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI