5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Consilierii pășcăneni, ședință ordinară în ultima zi a lunii

Legislativul local se întrunește în ședință ordinară pe 31 martie a.c., de la ora 10. Pe ordinea de zi sunt opt proiecte de hotărâre, toate inițiate de primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie.

Primul proiect are în vedere completarea Comisiei locale cu patru reprezentanți din partea Consiliului local, ca urmare a modificărilor aferente alegerilor care au avut loc în luna septembrie.

În continuare, se va discuta modificarea și completarea regulamentului privind transportul public local din municipiul Pașcani. Primarul solicită ca, pe perioada situațiilor de urgență, să poată fi modificate traseele, orarul curselor și adăugarea sau scoaterea unor stații de pe trasee. În momentul de față, astfel de decizii pot fi luate de Consiliul de administrație al operatorului.

Este readus în discuție proiectul de majorare a cheltuielilor neeligibile la Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” din Pașcani, proiect cofinanțat din fonduri europene, după ce s-a încercat aprobarea lui în ședința de îndată, convocată pe 24 martie.

În aceeași ședință vor fi supuse aprobării două cereri de închiriere a unor sedii pentru două organizații politice locale: PRO Romania și Partidul Verde.

De asemenea, pe ordinea de zi se mai află două proiecte privind scoatere la licitație publică în vederea închirierii a casetelor și terenului disponibil în cele două piețe agroalimentare.

Ultimul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, este aprobarea a două loturi de teren cu suprafețe de 600, respectiv 3.900 mp, de pe străzile Morilor si Pietriș, care urmează sa fie puse la dispoziția unor familii de tineri în vederea construirii unor locuințe.

Proiectele pot fi consultate integral pe site-ul primăriei, la secțiunea „ Ședințe”.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow