More

  CONSILIERII PĂŞCĂNENI, SCANDAL PE INDEMNIZAŢII. Doar 5 dintre ei au fost de acord să încaseze puţin. Propunere a fost facuta de Sorin Olariu

  Array

  Scandal ruşinos, astăzi, în şedinţă legislativului păşcănean. Aleşii locali nu au ajuns la o înţelegere privind indemnizaţiile lunare pe care aceştia ar urma să le primească şi numărul minim de şedinţe la care ar trebui să participe.
  Primarul municipiului a supus aprobării un proiect de hotărâre prin care consilierii ar fi urmat să stabilească cuantumul procentual, până la 10% din indemnizaţia primarului, conform prevederilor legale. El a explicat că nu funcţionarii, ci consilierii trebuie să stabilească acest procent iar în lipsa unei hotărâri nu vor fi achitate indemnizaţiile.
  Pantazi a mai spus că în anii trecuţi Curtea de Conturi a cerut banii înapoi de la unii consilieri locali tocmai pentru că toţi primeau aceiaşi sumă, indiferent la câte şedinţe participau.

  În replică consilierii din opoziţie au spus că nu vor vota acest proiect motivând că ar fi în stare de incompatibilitate.
  Alţi consilieri locali au fost de părere că nu trebuie aprobat nici un proiect de hotărâre iar plată să fie făcută ca şi până acum, fără votul lor.
  Secretara şi juristul Primăriei au explicat aleşilor locali că trebuie să îşi stabilească indemnizaţiile, la fel cum s-a întâmplat şi în Parlamentul României, pe motiv că legea a fost modificată şi că un astfel de vot nu este incmplatibil.
  Mai mult viceprimarita Gabriela Nedelcu a subliniat că şi alte administraţii locale din ţară au votat un astfel de proiect.
  În acelaşi context consilierul PMP Sorin Olariu a propus ca aleşii locali să încaseze o indemnizaţie lunară minimă, nu maximă, de 1% din cea a primarului, de zece ori mai mică decât cea permisă de lege. Asta deoarece consilierii nu au candidat pentru a fi plătiţi ci pentru a munci în folosul comunităţii.
  Propunerea îndrăzneaţă a fost aprobată doar de cinci consilieri locali: iniţiatorul, viceprimarita Gabriela Nedelcu, Vasile Haldan, Leonard Ursu şi Codrin Toma.
  Până la urma proiectul a fost supus aprobării şi respins fără să fie precizat procentul privind indemnizaţia consilierilor şi numărul de şedinţe la care trebuie să participe.
  Amendamentul propus de preşedintele de şedinţă, 10% din indemnizaţia primarului pentru o şedinţă ordinară şi două extraordinară nu a întrunit numărul necesar de voturi. Viceprimarita Gabriela Nedelcu a votat împotriva pe motiv că liberalii vor să se folosească de votul PSD pentru a-şi încasa indemnizaţiile.
  In replica, consilierii PNL au explicat ca s-au abtinut de la vot pe motiv ca au primit proiectul tarziu si  au lasat sa se inteleaga ca nu pot dezbate aceasta tema de fata cu presa. Ei au cerut ca indemnizatiile să fie stabilite prin modificarea regulamentului de funcţionare a consilierilor locali.
  Consilierii păşcăneni nu şi-au mai luat indemnizaţiile de două luni de zile. Conform legii ar putea obţine până la 10% din indemnizaţia primarului. Cum edilul încasează lunar 9425 lei brut consilierii ar putea avea  până la 942,5 lei brut pe lună, din banii contribuabililor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Cîțu a provocat o criză în Alianță pentru a-și arăta mușchii în PNL”

  Reformele adevărate și eficiente se produc doar prin voință politică și prin cooperare; indiferent de popularitatea unor decizii sau a altora. Decizia de astăzi...

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet