16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023
Array

Consilierii păşcăneni, fără indemnizaţii de două luni

Consilierii păşcăneni nu şi-au mai încasat indemnizaţiile de două luni de zile. Executivul local a refuzat să le plătească fără a fi lămurita situaţia apărută la sfârşitul lunii iulie. Atunci consilierii din opoziţie au refuzat să aprobe ordinea de zi iar şedinţa nu a mai avut loc. În consecinţă indemnizaţiile pentru lunile iulie şi august nu au fost achitate până acum. Primarul Dumitru Pantazi a cerut secretarului instituţiei să îi spună dacă consilierii locali trebuie să fie plătiţi pentru o şedinţă care nu a mai avut loc. Răspunsul în scris nu a fost transmis nici până acum, conform reprezentanţilor institutiei.
O altă problemă fără răspuns este cea cu privire la cuantumul indemnizaţiilor. Conform legii, aleşii locali pot primi până la 10% din indemnizaţia primarului, majorata de curând la 9425 lei brut, cu condiţia să participe la o şedinţă ordinară şi două şedinţe pe comisii.
De acesta data edilul municipiului spune că ar fi necesară o hotărâre prin care consilierii să îşi stabilească singuri indemnizaţiile. Ele pot fi la limita maximă de 942,5 lei brut sau mai mici. Proiectul ar urma să fie supus aprobării în şedinţa de la sfârşitul acestei luni, după care vor fi făcute plăţile.

Salarii mai mari încasează si ceilalţi funcţionari ai Primăriei, tot de la începutul lunii iulie. De exemplu viceprimarita Gabriela Nedelcu are un venit brut lunar de 7975 lei, secretara Irina Jitaru 7024 lei, directorii 7022 lei iar şefii de servicii 5148 lei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow