More

  Consilierii păşcăneni, fără indemnizaţii de două luni

  Array

  Consilierii păşcăneni nu şi-au mai încasat indemnizaţiile de două luni de zile. Executivul local a refuzat să le plătească fără a fi lămurita situaţia apărută la sfârşitul lunii iulie. Atunci consilierii din opoziţie au refuzat să aprobe ordinea de zi iar şedinţa nu a mai avut loc. În consecinţă indemnizaţiile pentru lunile iulie şi august nu au fost achitate până acum. Primarul Dumitru Pantazi a cerut secretarului instituţiei să îi spună dacă consilierii locali trebuie să fie plătiţi pentru o şedinţă care nu a mai avut loc. Răspunsul în scris nu a fost transmis nici până acum, conform reprezentanţilor institutiei.
  O altă problemă fără răspuns este cea cu privire la cuantumul indemnizaţiilor. Conform legii, aleşii locali pot primi până la 10% din indemnizaţia primarului, majorata de curând la 9425 lei brut, cu condiţia să participe la o şedinţă ordinară şi două şedinţe pe comisii.
  De acesta data edilul municipiului spune că ar fi necesară o hotărâre prin care consilierii să îşi stabilească singuri indemnizaţiile. Ele pot fi la limita maximă de 942,5 lei brut sau mai mici. Proiectul ar urma să fie supus aprobării în şedinţa de la sfârşitul acestei luni, după care vor fi făcute plăţile.

  Salarii mai mari încasează si ceilalţi funcţionari ai Primăriei, tot de la începutul lunii iulie. De exemplu viceprimarita Gabriela Nedelcu are un venit brut lunar de 7975 lei, secretara Irina Jitaru 7024 lei, directorii 7022 lei iar şefii de servicii 5148 lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru firmele din turism și HORECA

  Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru firmele din turism și HORECA. Este vorba de un ajutor în valoare de 20% din pierderile suferite în 2020, comparativ cu anul 2019. //

  Schimbări pe platforma națională de vaccinare. Ce informații noi au apărut

  Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, joi seară, că platforma de programare a fost optimizată şi arată poziţia în lista de aşteptare şi capacitatea de vaccinare. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet