More

  Consilierii păşcăneni blochează activitatea ARSACIS, de frică unei strategii expirate de majorare a preturilor

  Array

  Legislativul păşcănean blochează activitatea Asociaţiei Judeţene ARSACIS, de frică unor eventuale majorări de preţ. În şedinţe de luni a Consiliului Local a fost supus dezbaterii şi aprobării, pentru a doua oară, un act adiţional la contractul de delegare care aduce o serie de modificări în ceea ce priveşte Strategia de modificare a tarifelor la apă şi canalizare, în conformitate cu cerinţele finanţatorilor externi.
  Nici de acesta dată proiectul nu a fost aprobat, cu 11 voturi pentru, cinci abţineri şi unul împotriva.
  Consilierii anti Apa Vital au căutat tot felul de motive pentru a nu vota proiectul deşi reprezentanţii ARSACIS au explicat că nu vor avea loc majorări de preţ în perioada următoare şi că strategia de modificare a tarifelor în care acum au fost aduse modificări de conţinut, a expirat din anul 2012. Directorul tehnic al asociaţiei a mai spus că urmează să fie dezbătută o nouă strategie privind preţurile la apă şi canalizare, document care va fi discutat şi aprobat şi de consilierii păşcăneni.
  Unii aleşi locali nu s-au multumit cu explicaţiile. Au cerut lămuriri suplimentare privind modul de plată a taxei de redevenţa pentru acoperirea unui credit de investiţii de la Prest Serv Apa.
  Un alt consilier local a cerut ca legislativul păşcănean să nu mai voteze nimic pentru Apa Vital până când nu va achita taxa de redevenţa.
  Reprezentantul asociaţiei judeţene a explicat că o nou discuţie pe această temă ar urma să aibă loc joi la sediul ARSACIS şi că taxa de redevenţa va fi calculată în funcţie de valoarea bunurilor de retur.
  În acelaşi context consilierul Marius Pintilie a cerut lămuriri privind condiţiile în care ar urma să fie majorat preţul apei.
  La dezbateri au participat şi câţiva reprezentanţi ai societăţii civile, care au intervenit.  În final reprezentantul ARSACIS a concluzionat că,  „la Paşcani continua agitaţia pe tema Apa Vital, fără nici o bază…”
  Menţionăm că actul adiţional a fost aprobat de majoritatea administratiilor locale din judeţ, care fac parte din asociaţie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI