More

  Consilierii păşcăneni blochează activitatea ARSACIS, de frică unei strategii expirate de majorare a preturilor

  Array

  Legislativul păşcănean blochează activitatea Asociaţiei Judeţene ARSACIS, de frică unor eventuale majorări de preţ. În şedinţe de luni a Consiliului Local a fost supus dezbaterii şi aprobării, pentru a doua oară, un act adiţional la contractul de delegare care aduce o serie de modificări în ceea ce priveşte Strategia de modificare a tarifelor la apă şi canalizare, în conformitate cu cerinţele finanţatorilor externi.
  Nici de acesta dată proiectul nu a fost aprobat, cu 11 voturi pentru, cinci abţineri şi unul împotriva.
  Consilierii anti Apa Vital au căutat tot felul de motive pentru a nu vota proiectul deşi reprezentanţii ARSACIS au explicat că nu vor avea loc majorări de preţ în perioada următoare şi că strategia de modificare a tarifelor în care acum au fost aduse modificări de conţinut, a expirat din anul 2012. Directorul tehnic al asociaţiei a mai spus că urmează să fie dezbătută o nouă strategie privind preţurile la apă şi canalizare, document care va fi discutat şi aprobat şi de consilierii păşcăneni.
  Unii aleşi locali nu s-au multumit cu explicaţiile. Au cerut lămuriri suplimentare privind modul de plată a taxei de redevenţa pentru acoperirea unui credit de investiţii de la Prest Serv Apa.
  Un alt consilier local a cerut ca legislativul păşcănean să nu mai voteze nimic pentru Apa Vital până când nu va achita taxa de redevenţa.
  Reprezentantul asociaţiei judeţene a explicat că o nou discuţie pe această temă ar urma să aibă loc joi la sediul ARSACIS şi că taxa de redevenţa va fi calculată în funcţie de valoarea bunurilor de retur.
  În acelaşi context consilierul Marius Pintilie a cerut lămuriri privind condiţiile în care ar urma să fie majorat preţul apei.
  La dezbateri au participat şi câţiva reprezentanţi ai societăţii civile, care au intervenit.  În final reprezentantul ARSACIS a concluzionat că,  “la Paşcani continua agitaţia pe tema Apa Vital, fără nici o bază…”
  Menţionăm că actul adiţional a fost aprobat de majoritatea administratiilor locale din judeţ, care fac parte din asociaţie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Lyridele ating punctul maxim în următoarele nopţi. Cum poţi observa ploaia de stele căzătoare

  La sfârșitul lunii aprilie ne pregătim pentru un spectaculos fenomen astronomic, vizibil şi în România. Lyridele, ploaia de stele căzătoare, va putea fi observată cel mai bine în nopţile din perioada 22-24 aprilie 2021. Stelelele căzătoare sunt vizibile cu ochiul liber şi nu sunt necesare instrumente special concepute. //

  Euro, la al doilea maxim istoric din această săptămână

  Euro a atins marți un nou maxim istoric, la 4,9279 lei, după valoarea atinsă luni, de 4,9261 lei. Față de cursul de luni, euro a crescut cu 0,04%. //

  Proiect: Vacanțele școlare, diferențiate în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării și de ciclurile de învățământ

  Un proiect depus la Parlament prevede că vacanțele școlare ar urma să aibă loc diferențiat în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării, dar și în funcție de ciclurile de învățământ. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet