-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

Consilierii locali convocati la Targu Frumos si Harlau

Sedinte cu proiecte importante pentru cetateni. In orasul Targu Frumos legislativul local este convocat pe 29 ianuarie de la ora 15.00 . Pe ordinea de zi sunt inscrise noua proiecte de hotarare. Este vorba despre aprobarea retelei scolare a unitatilor de invatamant din localitate pentru anul scolar 2020 -2021 precum si noile tarife de la cresa. Inaceeasisedinta va fi supus aprobarii planul  privind ordinea si siguranta publica in oras precum si cel de paza al Primariei. Pe ordinea de zi mai sunt inscrise noile chirii pentru terenurile de pasunat si cateva rapoarte de evaluare a unor suprafete de teren. De asemenea va fi facuta o analiza a stadiului de inscriere a datelor in Registrul Agricol.

La Harlau prima sedinta ordinara a Consiliului Local este programata pe 30 ianuarie de la ora 15. Pe ordinea de zi sunt inscrise 13 proiecte de hotarare. Cel mai important dintre ele este cel cu privire la majorarea tarifelor la salubritate in contextul in care in localitate serviciul inca mai este gestionat de operatorul local. Pentru acoperirea cheltuielilor si a inflatieiadministratia locala propune majorarea taxei de salubritate la persoanele fizice de la 9,07 lei la 11 lei iar tariful pentru societati de la 80,67 lei/tona la 96 lei/tona.

Tot pe ordinea de zi sunt bugetul de venituri si cheltuieli al societatii locale de salubritate, un regulament de atestare a adminsitratorilor de asociatii, infiintarea unui serviciu public pentru gestionarea cainilor fara stapan si trecerea din domeniul public in cel privat al orasului al mai multor suprafete de teren pe care au fost cosntruite garaje , in vederea concesionarii, acolo unde au expirat contractele.

DE LA ACELAȘI AUTOR