23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Consilierii judeţeni au împărţit ieri bani „de buzunar“ tuturor comunelor

Consilierii judeţeni au împărţit ieri bani de buzunar comunelor din judeţ. Întrunit în şedinţă extraordinară, plenul Consiliului Judeţean a aprobat repartizarea a 8,74 milioane lei primite de la Guvern în contul cotelor şi sumelor defalcate din TVA pentru plata datoriilor înregistrate de primării, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor infrastructură care necesită co­finanţare locală.

Repartizarea banilor a fost făcută după algoritmul propus de PSD: 40% din sume fiind împărţiţi în funcţie de populaţia localităţii, iar 60% în funcţie de supafaţa acesteia. Cei mai puţini bani i-a primit comuna Drăguşeni, căreia i-au revenit 28.000 de lei, iar cei mai mulţi, comuna Deleni, beneficiara a 186.000 lei. În total, comunele au primit 6,78 milioane lei, restul revenind oraşelor. Municipiul Iaşi a primit 1,46 milioane lei, iar Paşca­niul – 242.000 lei.

În timpul şedinţei, consilierul liberal Petru Dascălu a soli­citat modificarea criteriilor de repartizare a banilor, pentru a se lua în calcul şi situaţiile în care proiecte cu finanţare europeană pot fi puse în pericol de lipsa banilor suficienţi pentru cofinanţare.

„Cred că sunt unităţi administrativ-teritoriale care au făcut solicitări către CJ pentru anumite proiecte. Ştiu o comună căreia îi trebuie 80.000 de lei pentru un proiect. N-ar trebui să dăm întreaga sumă necesară acolo unde chiar trebuie şi să scădem de la alţii?“, a întrebat Dascălu.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole