16.6 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022
Array

Consilierii judeţeni au împărţit ieri bani „de buzunar“ tuturor comunelor

- Advertisement -

Consilierii judeţeni au împărţit ieri bani de buzunar comunelor din judeţ. Întrunit în şedinţă extraordinară, plenul Consiliului Judeţean a aprobat repartizarea a 8,74 milioane lei primite de la Guvern în contul cotelor şi sumelor defalcate din TVA pentru plata datoriilor înregistrate de primării, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor infrastructură care necesită co­finanţare locală.

Repartizarea banilor a fost făcută după algoritmul propus de PSD: 40% din sume fiind împărţiţi în funcţie de populaţia localităţii, iar 60% în funcţie de supafaţa acesteia. Cei mai puţini bani i-a primit comuna Drăguşeni, căreia i-au revenit 28.000 de lei, iar cei mai mulţi, comuna Deleni, beneficiara a 186.000 lei. În total, comunele au primit 6,78 milioane lei, restul revenind oraşelor. Municipiul Iaşi a primit 1,46 milioane lei, iar Paşca­niul – 242.000 lei.

În timpul şedinţei, consilierul liberal Petru Dascălu a soli­citat modificarea criteriilor de repartizare a banilor, pentru a se lua în calcul şi situaţiile în care proiecte cu finanţare europeană pot fi puse în pericol de lipsa banilor suficienţi pentru cofinanţare.

„Cred că sunt unităţi administrativ-teritoriale care au făcut solicitări către CJ pentru anumite proiecte. Ştiu o comună căreia îi trebuie 80.000 de lei pentru un proiect. N-ar trebui să dăm întreaga sumă necesară acolo unde chiar trebuie şi să scădem de la alţii?“, a întrebat Dascălu.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow