-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Consilierii in ședința extraordinara, primarul in concediu

`

Desi primarul municipiului a plecat din nou un concediu de odihna, legislativul local a fost convocat in ședința extraordinara, pe 15 iunie de la ora 14.00. Pe ordinea de zi sunt înscrise trei proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute si in comisiile de specialitate convocate in aceeași zi, cu jumatate de ora înainte de începerea ședinței.
Primul proiect are ca scop o pretinsa datorie a municipalității, de 596 311 lei. Primăria nu a reușit sa obțină, in instanță, suspendarea executării silite si a cerut eșalonarea la plata, in 13 rate lunare. Demersurile sunt făcute pentru obținerea unui certificat fiscal fără datorii, necesar pentru încheierea unui contract de finantare din fonduri europene pentru construirea unei noi grădinițe dar si pentru accesarea altor proiecte, se arata in referatul de aprobare semnat de edilul municipiului. `Consilierii trebuie sa analizeze dacă nu cumva, prin votarea proiectului, va fi recunoscuta la plata presupusa datorie către regia locală de termoficare, unitate aflata in faliment si va fi afectat rezultatul procesului. Fosta administrația a contestat solicitarea Direcției regionale a Finanțelor Publice Iași pe motiv ca suma respectiva a fost achitata direct in contul furnizorului de gaz.

In aceesi ședința va fi aprobată, in regim de urgență, o hotărâre privind stabilirea regimului juridic a unei suprafețe de teren de la Gastesti pe care urmeaza sa fie construite, bazinul de apa si stația de pompare, obiective cuprinse in proiectul e reabilitare si extindere a rețelelor de apa si canalizare din Pașcani, din fonduri UE. Mai exact terenul cu suprafață de 3250 mp a fost scos din circuitul agricol si va fi pus la dispoziția operatorului regional ApaVital.
De asemenea pe 18 iunie de la ora 11 este programată ședința Comisiei de circulație. Pe ordinea de zi sunt cinci solicitari primite de la cetățeni pentru adoptarea unor măsuri de limitare a vitezei si eliberarea unor cai de acces.
Mentionam ca primarul Marius Pintilie este in concediu de odihna, in perioada 11 – 21 iunie a.c.

Ordinea de zi si proiectele de hotarare pot di accesate aici 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow