19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Consilierii convocați în fugă pentru aprobarea unor costuri suplimentare

Probleme cu investiția din fonduri europene pentru reabilitarea clădirii Școlii “Iordache Cantacuzino” din Pașcani. Legislativul pascanean a fost convocat astăzi in ședința de îndată, pentru a aproba o serie de modificări privind costurile finale ale investiției. Conform documentelor suport, prezentate la proiectul de hotărâre, valoare totala a proiectului a crescut de cu peste 120 000 lei, de la 5.857.750 lei cât a fost aprobată anul trecut la 5.981.764 lei din care peste 2,8 milioane lei sunt cheltuieli neeligibile care vor fi suportate de la bugetul local si peste 3,1 milioane de lei din fonduri europene.

O parte din consilierii locali au solicitat explicații in acest sens dar fucntionarii publici au lăsat sa se înțeleagă ca ar fi doar o formalitate de asumare a cheltuielilor neeligibile in cadrul proiectului de investiți.

Pentru ca ședința a avut loc la câteva ore de la convocare, in sala au fost prezenți doar 14 consilieri din cei 19 cu drept de vot. Din acest motiv, Comisia de invatamant si sănătate nu s-a putut întruni pentru a aviza proiectul supus aprobării iar ședința Consiliului Local a fost suspendată.

Urmeaza sa fie convocată o noua ședința in zilele următoare. Primarul municipiului le-a mulțumit celor prezenți si a explicat situația excepțională pentru care consilierii au fost convocați.

Contractul de finanțare a fost încheiat anul trecut de fosta administratie iar lucrarile de execuție sunt deja in derulare. Clădirea este anvelopata termic iar tâmplăria a fost schimbată. De asemenea, vor fi modernizate instalațiile electrice, termice si cele sanitare si o serie de lucrari pentru ca școala sa îndeplinească normele de protecție împotriva incendiilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow