24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Consilierii cer fostului operator de apă să intre în insolventa. Societatea nu are buget şi obiect de activitate dar supravieţuieşte din încasarea facturilor restante

Fostul operator de apă şi canalizare din Paşcani ar urma să intre în insolventa. Decizia ar putea fi luată până la sfârşitul acestui an iar cu acesta variantă ar fi de acord atât consilierii PSD cât şi cei din opoziţie. Ambele formaţiuni politice cred că viitorul societăţii Prest Serv Apa este cel mai probabil falimentul dup ace unitatea este ţinută de peste doi ani de zile fără obiect de activitate.
Subiectul a fost discutat în şedinţa ordinară de astăzi a Consiliului Local Paşcani. Conducerea unităţii a cerut încă o dată aprobarea bugetului pentru anul în curs, cu mare întârziere.
În replică preşedintele de şedinţă a spus că bugetul propus nu poate fi aprobat aşa târziu, aproape de sfârşitul anului iar cheltuielile estimate sunt mai mari decât veniturile.

Directorul Aristotel Katzighera a explicat consilierilor ca societatea nu are obiect de activitate de peste doi ani de zile, din vina consilierilor şi că în momentul de faţă nu se înregistrează pierderi iar cheltuielile sunt asigurate din încasarea facturilor restante. Mai mult unitatea a fost amendată de inspectorii fiscali pentru că nu are bugetul aprobat iar sancţiunile vor continua până la rezolvarea problemei.
În acest context consilierii PSD au recomandat conducerii unităţii sa era insolventa pentru a intra a nu mai acumula penalităţi la datorii şi în vederea reorganizării activităţii de un reprezentant al statului.

Aceiaşi soluţie o au şi consilierii din opoziţie. Ei au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că vor analiza acesta variantă care este foarte posibilă. Deocamdată nu au fost găsite alte soluţii de comisia de control iar un raport va fi prezentat în luna decembrie.

Prest Serv Apa a rămas fără obiect de activitate după ce serviciile de apă şi canalizare au fost delegate operatorului ieşean. Până acum au fost propuneri ca societatea să se ocupe de administrarea parcărilor şi de cimitire. Mai mult, administraţia locală spunea că analizează variant unei fuziuni prin absorţie a fostului operator de apă şi canalizare cu societatea de salubritate, aflată şi ea în dificultate financiare.  Nici una dintre variante nu a fost pusă în practică.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow