More

  Consilierii au depus jurământul la Heleșteni și Cristești

  Array

  Zi importantă pentru noii aleşii locali din comunele Heleșteni şi Cristeşti. În cursul zilei de astăzi au avut loc şedinţele de constituire ale noilor consilii locale. În acelaşi context consilierii au depus jurământul şi întruna din localități a fost ales prin vot viceprimarul.

  La Heleșteni şedinţa a început cu aproape două ore mai târziu deşi a fost programată pentru ora 11.00. Au apărut probleme pe listele PNL după ce unul dintre membrii a fost exclus din partid, însă conducerea organizaţiei a uitat să anunţe Prefectura.

  Şedinţa a fost prezidată de cel mai în vârstă consilier local, Ioan Munteanu secondat de alţi doi, cei mai tineri.

  Rând pe rând, consilierii au fost invitaţi să depună jurământul cu mâna pe biblie, spunândcă vor respectă legile ţării şi interesele celor care i-au votat. Textul jurământului a fost citit de secretarul instituţiei.

  Imediat după validarea noului consiliu s-a trecut la votarea viceprimarului. Au fost trei propuneri: Sima Constantin de la PMP, Marele Traian de la PSD şi Ştefan Silviu de la UNPR. A câştigat funcţia cu 6 voturi pentru din 11 totale, fostul viceprimar Marele Traian. El a spus că va continua proiectele începute în mandatul trecut şi colaborarea cu edilul localităţii.

  De asemenea, spre sfârşitul şedinţei au fost constituite şi comisiile de specialitate. În Heleșteni , în perioada 2016 – 2020 vor fi trei comisii: Buget,Dezvoltare şi Învăţământ.

  Şi la Cristeşti a avut loc astăzi, de la ora 13.00 şedinţa de constituirea a consiliului local. În această localitate nu a fost ales viceprimarul, urmând ca acest lucru să se întâmple într-o şedinţă viitoare.

  În următorii patru ani consiliul local va fi format din 7 consilieri de la PSD, 5 din PNL şi unul independent.

  Menţionăm că nici la Heleșteni şi nici la Cristeşti primarii nu au depus jurământul deoarece nu au fost validaţi de instanţele de judecată. Procedura va fi finalizată zilele acestea la Judecătoria Paşcani, iar consiliile urmează să fie convocate din nou în şedinţa festivă pentru edilii comunelor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. 65% din cadrele didactice din zona Pașcani programate pentru vaccinare 

  Mai sunt cateva zile din semestrul I de scoala, urmeaza o saptamana de vacanta, iar din semestrul al II-lea, elevii ar putea reveni in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI