More

  Consilierii aproba regulamentul de salubritate. Taxa lunara, cel mult 8,19 lei de persoana

  Array

  Consilierii păşcăneni trebuie să aprobe regulamentul privind colectarea, selectarea şi depozitarea gunoiului menajer, în cadrul ADIS. Documentul asociaţiei judeţene se afla deja la mapa consilierilor şi urmează să fie dezbătut în şedinţa de pe 29 ianuarie. În el sunt cuprinse o serie de reguli, atât colectarea selectivă cât şi modul de transport şi depozitare a gunoiului. Documentul nu mai poate fi modificat ci doar însuşit prin aprobare de autorităţile locale care fac parte din ADIS, până la sfârşitul acestei luni. Asta deoarece a fost deja supus dezbaterii publice şi aprobate de 71 din cele 98 de primarii din judeţ.
  Problema a fost discutată şi în prima şedinţă a asociaţiei ADIS, din acest an, la care a participat şi primarul municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi.
  În acest context a fost stabilit ca obiectiv pentru acest an, finalizarea investiţiilor, organizarea licitaţiei pentru desemnarea noului operator şi implementarea noilor reguli de colectare şi depozitare. Totodată să stabilit că taxa de salubritate să fie de până la 8.19 lei de persoană pe lună. Ar putea să fie mai mică în urma licitaţiei, în funcţie de preţul oferit de operatorul cu care va fi semnat contractul. Taxa urmează să fie achitata de autorităţile locale, în funcţie de datele statistice, din buget şi recuperată de la cetăţeni prin Serviciul de taxe şi impozite. Autorităţile sunt nemulţumite că în acest fel ar trebui să achite şi pentru cei care sunt plecaţi în străinătate, cu şanse mici de a recupera banii.
  Menţionăm că Municipiul Paşcani a aderat la ADIS în anul 2009 şi trebuie să se alinieze la regulile impuse în tot judeţul.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet