17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Consilieri locali, in scoli. Sedinta extraordinara pentru completarea comisiilor de specialitate

Dupa negocierile esuate purtate in cursul zilei de miercuri intre consilieri din opozitie, primar si reprezentantii majoritatii, legislativul local este convocat, din nou, in sedinta extraordinara. Intalnirea este programata pentru ziua de luni 18 ianuarie incepand cu ora 11.00 , in sala multifunctionala a Primariei.

Pe ordinea de zi sunt trei proiecte de hotarare. Primul dintre ele este pentru completarea comisiilor de specialitate, in urma demisiilor a doi consilieri PNL si validarea altor doi de pe lista de supleanti.
Mai exact in locul lui Claudiu Bodoasca, cel care acum detine functia de administrator public ar urma sa fie numit consilierul Mihai Varlan, la comisia de Urbanism iar locul vacantat de consilierul primarului, Alexandru Dandu din comisia de Educatie si Sanatate, sa fie ocupat de Monica Plescan.

Caracterul de urgenta al sedintei este dat de urmatoarele doua proiecte, cu privire la nominalizarea reprezentantilor Consiliului Local Pascani in Consiliile de Administratie si in comisiile pentru evaluarea si asigurarea calitatii, in scolile din municipiu.
In ceea ce priveste numarul de mandate detinute de fiecare formatiune politica in comisiile de specialitate, puterea si opozitia nu au ajuns la nici o intelegere pentru modificarea configuratiei stabilita anul trecut. PSD cu 8 consilieri locali a solicitat sa fie respectat rezultatul alegerilor si sa aiba aceeasi reprezentare in comisii ca si PNL, formatiune care are tot 8 consiieri locali.

In momentul de fata, liberalii detin majoritatea si presedentia in trei din cele 4 comisii, impreuna cu Pro Romania. In cadrul unei conferinte de presa primarul municipiului a spus ca opozitia ar trebui sa negocieze pe marginea proiectelor de investitii, nu pentru a detine mai multa putere. Ediul a mai precizat ca are nevoie sa detina controlul in comisiile de specialitate pentru a nu putea fi blocate proiectele propuse spre dezbatere si aprobare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow