Consilier păşcănean, proiect pentru unirea cu Republica Moldova

Slider

Mişcarea unionistă ia amploare de o parte şi de alta a Prutului. După ce la începutul lunii martie peste 100 de primari din Basarabia şi România s-au întrunit la Iaşi pentru a semna o declaraţie de unire, unii politicieni susţin că această temă ar trebui să fie cel mai important proiect de ţară. Subiectul ar urma să fie dezbătut şi în legislativul păşcănean la propunerea unui ales local.

Consilierul PMP Sorin Olariu vrea să depună un proiect de hotărâre pentru semnarea unei declaraţii simbolice de unire cu Republica Moldova. Iniţiative ar urma să fie dezbătuta şi aprobată de consilierii păşcăneni.
Un demers asemanator a fost anunţat şi la Iaşi. Preşedintele organizatiei judeţene a PMP, deputatul Petru Movilă a spus în cadrul unei recente conferinţe de presă că Unirea Basarabiei cu România ar trebui să fie cel mai important proiect de ţara pentru actuala clasa politică. În acest sens consilierii PMP vor depune un proiect de hotărâre pentru a fi aprobat de Consiliul Local al municipiului.
În Republica Moldova 107 localităţi au aprobat declaraţia de unire cu fraţii de peste Prut. În România cele două municipii din judeţul Iaşi sunt primele localităţi în care se fac astfel de demersuri.
Menţionăm că pe 27 martie 1918 se vor împlini o sută de ani de la unirea Basarabiei cu România. Ea a fost cedata Uniunii Sovietice la data de 28 iunie 1940.

Slider