23.5 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Consilier local, fals si uz de fals pentru obţinerea unei locuinţe ANL

Un consilier păşcănean a încercat să păcălească administratia locală pentru a obţine o locuinţă ANL. El a dat şi a folosit o declaraţie falsă în dosarul depus la Primărie, dar funcţionarii l-au descoperit.
Este voba despre liberalul Andrei Raznic, membru în Comisia Economică. Dosarul său a fost respins de comisia ANL, întrunită ieri, pe motiv că a deţinut un apartament înainte de a solicita o altă locuită, din fondul locativ de stat.
Conform actelor de la dosar, acesta a dat o declaraţie pe proprie răspundere conform căreia nu a deţinut şi nici nu deţine o locuinţă. Documentul a fost semnat în fata notarului pe data de 22 februarie 2013, sub sancţiunea articolului 292 din Codul Penal privind falsul în declaraţii. În realitate consilierul Raznic a cumpărat împreună cu soţia sa un apartament, în iulie 2010 iar contractul de vânzare cumpărare a fost semnat la acelaşi notariat. El a deţinut apartamentul până în luna aprilie 2011, când a rămas fără locuinţă.
Primăria Paşcani a fost informată de această situaţie de Serviciul Taxe şi Impozite Locale, în etapa de verificare a dosarelor solicitanţilor ANL. Deocamdată nu se ştie dacă va fi depusă la Poliţie sau Parchet o plângere penală pentru fals şi uz de fals.
Contactat de BIT TV consilierul Andrei Raznic a precizat că va lămuri acesta situaţie, la începutul săptămânii viitoare.

Menţionăm că dosarul pentru repartizarea unei locuinţe ANL a fost depus la Primăria Paşcani în anul 2013 şi actualizat chiar în vara acestui an, cu menţinerea declaraţiei false. Conform articolului 292 din Codul Penal falsul în declaraţii se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.


Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow