More

  Consilier judetean din Pascani, condamnat la 3,6 ani de inchisoare cu executare

  Array

  Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Mircea Suciu, fost director general al SC T.S.P. Ecoterm SA Năvodari, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. De asemenea, în acelaşi dosar, Mihail Dima, director economic la aceeaşi societate comercială, a fost osândit la şase ani de închisoare, tot cu executare.

  Cei doi au fost acuzaţi de DNA de abuz în serviciu în formă continuată dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată. Mai departe, Dinu Apăvăloaiei, administrator al SC Adens SRL, a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare, Gheorghe Iuruc, administrator la SC Geserom International SRL, s-a ales cu trei ani şi două luni de închisoare cu executare, iar Stere Mihail a luat trei ani de închisoare cu executare.

  Cei mai sus precizaţi au fost acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în forma continuată.

  Gheorghe Gheorghe, trimis în judecată pe când avea calitatea de asociat şi administrator la SC G.N.P. Industrial Serv S.R.L a fost achitat, bărbatul fiind acuzat de abuz în serviciu şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

  Toţi cei mai sus condamnaţi s-au ales cu sechestru pe bunuri şi au fost obligaţi de judecători să achite către Ecoterm suma de 20 de miliarde de lei vechi. Deciziile mai sus precizate au fost luate azi de Judecătoria Constanţa şi pot fi atacate la Curtea de Apel Constanţa.

   

  Continuare pe Ziua de Constanta

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputatul Petru Movila, candidat PMP la Camera Deputatilor: Solicit redeschiderea şcolilor!

  Şcolile trebuie redeschise pentru că altfel vom fi o societate de diletanţi şi de analfabeţi funcţionali. Toţi elevii trebuie să aibă şanse egale la...

  Ciocoii de ieri, liberalii de azi! Cresc taxele și impozitele locale în primăriile controlate de PNL-iști (P)

  Liberalii s-au văzut cu puterea în mână și au început să atenteze la bunăstarea ieșenilor. În loc să aducă bani în județ pentru investiții...

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există trei motive de optimism pentru 2021

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există, totuși, motive pentru a privi cu optimism 2021, crede medicul pediatru Mihai Craiu. Apariția vaccinurilor...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI