More

  Consilier din opoziție: Pierderile RAGCL nu trebuie plătite de populație. Caut dovezi pentru o plângere la DNA

  Array

   

  Un consilier local din opoziție recunoaște că pierderile regiei locale de termoficare, înregistrate în perioada 2010-2015, estimate la aproape 2 milioane de lei, nu ar trebui suportate de pascaneni și că a greșit atunci când a votat că ele să fie plătite de la bugetul local. În cadrul unei emisiuni televizate, Sorin Olariu de la PMP spune că regretă că a susținut prin vot inițiativa PNL și că ar trebui s trași la răspundere actualii sau foștii directori ai regiilor, care se fac responsabili de această situație.

  Sorin Olariu a explicat și de ce a fost de acord să facă parte din comisiile de analiză a activității regiilor, propuse de PNL. El a spus că va caută prin actele fostului operator de apa și canalizare dovezile necesare pentru înaintarea unei plângeri penale la DNA privind modul de folosire a unor tuburi de canalizare.
  În ședința extraordinară de la începutul acestei săptămâni consilierii liberali și-au asumat responsabilitatea de a verifica activitatea regiilor.
  Asftel, din comisia pentru RAGCL fac parte Marius Pintilie – om de afaceri, Mihaela Spiridon – profesor de religie, și Andrei Raznic consilierul care anul trecut nu a avut nici un venit conform declarației de avere.
  Activitatea de salubritate va fi verificată de doi consilieri a căror contracte pentru servicii erau în neregulă – mai puține persoane trecute în ctr; Claudiu Bodasca și Cătălin Conache și precum și de Măria Timofte, medic la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Pașcani.
  De asemenea activitatea fostului operator de apa și canalizare ar urmă să fie verificată de consilierii Ioan Danu, Sorin Olariu și tanărul Alexandru Dându, specialist în comunicare.
  Menționam că toate cele trei societăti se confruntă cu probleme financiare. PSA nu mai are obiect de activitate dar a rămas cu multe datorii, RAGCL are datorii de 36 de milioane de lei și conturile blocate iar societatea de salubritate este la un pas de colaps din cauza costurilor mari dar și a lipsei de utilaje.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI