26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Consilier de rea credinţă. Preşedintele Comisiei de Urbanism susţine, în continuare, ca o clădire cu 4 etaje din centrul Pascaniului, nu există

Ultimele știri

 


Preşedintele Comisiei de Urbanism din legislativul păşcănean, consilierul liberal Claudiu Bodoasca- foto, continua să susţină că o clădire cu patru etaje, aflată în construcţie chiar în centrul Pascaniului, peste drum de sediul Primăriei, nu există. Din acest motiv consilierul liberal, alături de colegii săi din opoziţie, au votat, de două ori, împotriva unei cereri de concesiune din partea societăţii Aprodex SRL, blocând astfel o investiţie de peste 3,5 milioane de lei. Societatea a solicitat concesionarea a 210 mp de teren, din domeniul public, aflat între sediul Parchetului şi clădirea Munca Colectivă pentru amenejarea unei căi de acces de la clădirea unde vor fi amenajate birourile spre strada „Ştefan cel Mare”.
Subiectul a fost comentat pe larg în cadrul emisiunii ” Pulsul Zilei”. Consilierul PMP Sorin Olariu a reproşat liberalilor că blochează investiţiile pe motive politice, unui om de afaceri din PSD.
În replică, într-un comentariu postat pe Facebook, Claudiu Bodoasca susţine că respecitva clădire nu exista pe motiv că a expirat autorizaţia de construcţie, nu a fost făcută recepţia lucrărilor şi nu este înregistrată la Serviciul Local de Taxe şi Impozite locale. (Se înţelege că în cazul construcţiilor ilegale, de exemplu, nu pot fi aplicate sancţiunile legale, pentru că ele nu ar exista.)
„… S-a adus în discuţie faptul că firma APRODEX nu a primit concesiunea directă a unui teren deoarece proprietarul ar fi membru PSD (d-nul Olariu a sustinut în plenul CL ca domnul respectiv este membru PSD). Fals! Concesiunea terenului nu a fost aprobată deoarece în prima fază era un abuz iar în a doua fază era o licitaţie trucată. Mai mult anul trecut firma respectiva a avut parte de înţelegere şi a primit ajutor din partea CL pentru a putea să-şi finalizeze investiţia, din păcate aceasta nu şi-a onorat promisiunile lucrarea aflându-se în acelaşi stadiu ca şi anul trecut. O altă acuza venită din partea „ziaristului” la adresa mea, în calitate de preşedinte al Comisiei de Urbanism, este că nu vreau să văd că acolo se afla o clădire. D-nule „ziarist” actul administrativ nu se face pe bază de poze, vorbe sau păreri iar în prezent, din punct de vedere legal, acea clădire nu există (are autorizaţia de construcţie expirată de mai mult de 4 ani, nu are Proces Verbal de recepţie nici măcar parţială şi nu este înregistrată la taxe şi impozite locale)…”

În realitate situaţia juridică a construcţiei este cu totul alta. Administratorul societăţii spune ca respectiva clădire, deşi nu este finalizata, a fost intabulata de câteva luni de zile. De asemenea a fost făcută recepţia parţială a lucrărilor.

„Situaţia este cunoscută de consilieri. Clădirea a fost recepţionata şi intabulata acum câteva luni de zile. Mi-au cerut să le prezint documentele, însă nu am avut timp să ajung cu ele. Credeau că vreau să vând investiţia însă le-am spus că interesul nostru este să finalizăm lucrările şi să ne mutăm acolo cu birourile. Mi-au spus că proiectul va fi aprobat în şedinţa următoare” a spus pentru BIT TV, reprezentantul societăţii, Neculai Lupu.

Amintim că Primăria Paşcani a propus în şedinţa din luna mai, un proiect de hotărâre privind concesionarea prin negociere directă. La acea vreme consilierii PNL au blocat aprobarea cererii, pe motiv că ar trebui organizată o licitaţie.
Administraţia locală s-a conformat şi în şedinţa care a avut loc marţi 26 iunie a propus spre aprobare un proiect de hotărâre pentru concesionarea aceleiaşi suprafeţe de teren, de acesta dată prin licitaţie publică, nu încredinţare directă. Nici acum consilierii liberali nu l-au aprobat pe motiv că municipalitatea a stabilit deja destinaţia terenului şi anume amenajarea unei căi de acces. Ei au solicitat că terenul să fie concesionat prin încredinţare directă deşi exact acesta variantă a fost criticată şi respinsă, chiar de ei, în şedinţă trecută.
Pentru aprobarea cererii de concesiune sunt necesare 2/3 din cele 19 voturi din Consiliul Local Paşcani, unde sunt 10 consilieri PSD, 1 PMP şi 8 de la PNL. Până în prezent au fost realizate lucrări de peste 1,2 milioane de lei, la clădirea noului sediu al societăţii Aprodex. Unitatea are cca 100 de salariaţi şi contribuie anual la bugetul local şi cele centrale cu peste 4 milioane de lei, taxe şi impozite.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.5 ° C
27.8 °
25.2 °
43 %
2.4kmh
21 %
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI