19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Confuzie la PPDD Pașcani! Consilierul Danu nu a depus nici un proiect de hotărâre pentru montarea de aparate GPS pe mașinile Primăriei Pașcani . “Am fost păcalit de secretar…!”

Confuzie totala privind o initiativa care ar putea avea efecte pozitive pentru administratia din Pascani. Consilierul local, PPDD, Ion Danu sustine ca a depus un proiect de hotarare privind montarea unor aparare GPS pe masinile Primariei si ale societatilor din subordinea Consiliului Local, proiect pe care primarul Dumitru Pantazi ar refuza sa il puna pe ordinea de zi pentru a fi dezbatut si aprobat.
In realitate, consilierul pascanean nu a depus nici un proiect de hotarare in acest sens, ci doar o adresa prin care isi manifesta o asemenea intentie. Mai exact, la secretariatul Consiliului Local nu este inregistrat un asemenea document, prin urmare primarul nu avea ce sa trimita spre analiza serviciilor si comisiilor de specialitate, apoi in dezbaterea Consiliului Local.
Contactat de reporterii TV BIT, consilierul pascanean a recunoscut ca se afla in eroare dar a dat vina pe secretarul Primariei Pascani, Mircea Zuzan.
,, Am depus doar o adresa, nu un proiect de hotarare. Asa mi-a spus secretarul Mircea Zuzan sa fac, urmand ca etapele necesare pana sa ajunga pe ordinea de zi sa fie parcurse de functionarii primariei…” a spus Ion Danu.
Mentionam ca, in conformitate cu prevederile Regulamentului de functionare al Consiliului Local proiectele de hotarare pot fi initiate doar de alesii locali, consilieri si primar. In cazul in care sunt initiate de catre consilieri, acestia trebuie sa prezinte proiectul de hotarare precum si expunerea de motive, avand chiar dreptul de convocare in regim de urgenta a Consiliului Local.
In acest caz, proiectele pot fi aprobate fara avizul comisiilor si serviciilor de specialitate. Daca initiativa consilierului se reduce doar la o adresa , ca in cazul de fata, urmand ca proiectul sa fie conceput de executiv, atunci primarul hotaraste asupra oportunitatii, daca si cand va fi introdus pe ordinea de zi.
Se merita sau nu?
In adresa inaintata de consilierul Danu Ion nu se precizeaza cand, cum si mai ales cu ce costuri ar urma sa fie montate aparate GPS pe masinile unitatilor publice din administratia locala. Se estimeaza doar ca ar urma sa fie obtinuta o economie de cca 30% la consumul de combustibil. La o analiza simpla a ofertelor privind livrarea si folosirea acestor echipamente reiese ca administratia locala ar trebui sa cheltuiasca cca 100 de euro pentru achizitionarea unui aparat si inca 10 euro pe luna pentru abonamentul de folosire a softului. In conditiile in care in dotarea Primariei si a societatilor din subordinea Consiliului Local se afla cca 50 de masini , cheltuiala anuala ar fi de cca 5000 de euro la care se adauga inca pe atat, pentru achizitionarea aparatelor.
In acest context, nici macar initiatorul nu stie care ar putea fi impactul propunerii sale daca s-ar concretiza intr-o hotarare.
,, Intentia mea este cea de reducere a consumului de combustibil cu cel putin 30%. Aceste aparate, odata montate, indica atat consumul cat si traseul parcurs de masina. Acum am vazut la cat ar putea sa ajunga costurile de implementare si folosinta a aparatelor dar cred ca pot fi gasite solutii tehnice mai ieftine….”, a mai spus consilierul PPDD.
In legatura cu aceasta propunere primarul Dumitru Pantazi a spus intr-o recenta conferinta de presa cu nu are nimic impotriva montarii de aparate GPS pe masinile institutiilor din subordine , daca este rentabil.
,, Am inteles ca domnul consilier doreste sa fie monitorizate in special masinile Primariei Pascani. Eu si viceprimarul circulam cu masinile personale, deci nu se pune problema sa fie amplasate aparate GPS pe ele. Mai sunt cele doua masini de la Politia Locala si cateva aflate in folosinta serviciilor noastre publice. Nu stiu in ce masura pot fi justificate costurile …” a spus edilul pascanean.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow