More

  Confuzie cu ajutoarele pentru centrale. Si cei din suburbii depun cereri

  Odata cu racirea vremii, tot mai multi pascaneni solicita de la Primarie acordarea de ajutoare financiare pentru achizitionarea unui sistem de incalzire. In acest sens consilierii locali au aprobat deja un regulament si alocarea a 300 000 lei de la bugetul local,  iar o parte din bani au fost deja cheltuiti.

  Sumele ar urma sa fie suplimentate, daca va fi cazul, dar administratia locala se confrunta cu o alta problema. Tot mai multi dintre solicitanti nu sunt eligibili pentru a primi astfel de ajutoare, pe motiv ca, fie nu a fost abonati la sistemul centralizat de incalzire, fie au datorii neachitate la Finantele locale sau au venituri care depasesc plafoanele sociale.

  De exemplu, la audientele din acesta saptamana din cei 20 inscrisi pe liste majoritatea au venit cu astfel de solicitari. Unii sunt chiar din suburbiile municipiului , acolo unde nu au fost si nu sunt retele publice de incalzire, altii si-au incercat din nou norocul dupa ce dosarele au fost deja respinse.

  Reprezentantii Primariei atrag atentia ca sunt eligibili pentru obtinerea ajutoarelor financiare in vedere achizitionarii unui sistem de incalzire cu bani de la bugetul local doar pascanenii proprietari de locuite care au fost bransate la sistemul de incalzire al RAGCL pana la data de 1 aprilie 2019, atunci cand regia a incetat sa mai furnizeze apa calda si caldura, din lipsa banilor.
  De asemenea, acestia trebuie sa nu aiba datorii catre bugetul local si sa se incadreze in limitele de venit prevazute de lege, adica venitul lunar al fiecarui membru de familie nu trebuie să nu depăşească 1263 lei lei.

  Cei care vor avea dosarele aprobate dupa afectuarea anchetelor sociale vor primi cate 2500 lei pentru locuinţele cu o cameră, 3000 lei pentru cele cu două sau trei camere şi de 3500 lei pentru cele cu patru camere. Banii vor cheltuiti doar pentru achizitionarea unei centrale termice electrice sau pe gaz sau alt sistem de incazire. Inainte de primirea banilor trebuie sa aduca o factura proforma pentru a putea fi facuta plata iar in termen de 180 de zile un pv de punere în funcţiune.
  ¬

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Investiţii în comuna cu trei echipe de fotbal şi străzile fără nume

  Pentru mulţi dintre cei care urmăresc evenimentele locale la BIT TV, comuna Valea Seacă este locul unde consilierii locali se ceartă aproape permanent, în...

  Vânători, comuna cu toate şcolile şi grădiniţele modernizate – VIDEO

  O comună din apropierea municipiului Paşcani are şcoli şi grădiniţe care arată mai bine decât multe unităţi de învăţământ de la oraş. Administraţia locală...

  Când va avea Pascaniul „centura de ocolire”

  Proiectul privind realizarea unei şosele de centură, pentru că traficul greu să ocolească municipiul Paşcani nu mai este viabil. A fost depus de câteva...

  Opinii