More

  Atenție ce mâncați. Tobă cu Salmonella retrasă din galantare

  Array

  Atenție mare ce produse consumați. Toba de la societatea Marcel a fost depistată ca fiind cu Salmonela, asta după ce mai multe persoane din Pașcani au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare au fost în control la fabrica de mezeluri. S-au luat măsuri. Linia de producție a fost închisă, se face dezinfecție în secția respectivă, iar probele au fost trimise la București pentru stabilirea tipurilor de Salmonella.

  Mai multe persoane din Pașcani au facut toxiinfectie alimentara, dupa ce au mancat toba. Conform anchetei epidemiologice realizate de DSP Iasi, 50 de persoane au consumat acest produs, iar 25 au prezentat simptome.
  La Spitalul municipal Pascani au fost internate 13 persoane, dintre care un copil, iar alte doua la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. La internare prezentau boala diareica acuta. Opt persoane, cu simptome usoare, au primit tratament la domiciliu.

  Reprezentanții DSVSA Iași au confirmat prezența mai mulor tipuri de Salmonella la fabrica de mezeluri Marcel din comuna Răchiteni. DSVSA Iasi a trimis probele la Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara din Bucuresti, pentru stabilirea tipurilor de Salmonella.

  Secția unde se produce toba a fost închisă. Reprezentantii DSVSA Iasi au precizat ca, in prezent, in sectia de toba de la firma Marcel se efectueaza lucrari de dezinsectie si dezinfectie.

  Intoxicatia alimentara cu Salmonella este o infectie bacteriana cauzata de mai multe tipuri ale bacteriei Salmonella. Intoxicatia se transmite de la fecalele persoanelor infectate sau animale, prin alimente si bauturi.

  Alimentele contaminate cu bacteria Salmonella includ ouale, carnea de pasare insuficient gatita, produse din oua, apa, dar orice alimente pot fi infectate in cazul in care acestea sunt manipulate de persoana bolnava care nu isi spala mainile sau in cazul in care alimentele intra in contact cu alte produse alimentare deja contaminate.

  In urma toxiinfectiei alimentare cu Salmonella poate sa apara iritatia si inflamatia tractului digestiv care determina dureri abdominale, diaree, greata, febra si infectia cu aceasta bacterie poate sa declanseze complicatii grave la persoanele cu un sistem imunitar slabit, gravide, copii, sugari.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet