15.8 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022
Array

Conferință religioasă și premii la Protopopiatul Pașcani

- Advertisement -

Voluntarii Ator din Paşcani au organizat o dezbatere cu teme religioase cu ocazia Sf. Nicolae. Astfel copii de la şcolile din oraş au vorbit cu arhimandritul Rădășanu despre importanța acestui sfânt, dar şi despre modul în care este perceput de elevi. De la eveniment nu au lipsit nici momentele artistice susţinute de un grup de elevi de la Clubul Copiilor.
Cu ocazia Sfântului Nicolae, un grup de voluntari din Paşcani au organizat un exeniment educativ religios care a avut ca invitat special pe arhimandritul Hrisostom Rădășanu. Conferinţa a avut loc la Protopopiatul din Paşcani joi, 3 decembrie, la ora 15:00.

Părintele Hrisostom a pregătit o dezbatere cu tema “Sfântul Nicolae – model de iubire şi sens pentru tineri” ce a avut ca scop apropierea tinerilor de viaţa spirituală. Aceasta a început cu importanța Sfântului Nicolae pentru creştini şi modul în care este văzut de copii, lucru transmis de picturile elevilor care erau expuse în sala.

Evenimentul a fost presărat şi cu momente artistice susţinute de cvartetul de muzică clasică de la Clubul Copiilor din Paşcani care au cântat la vioară și acordeon melodii de Mozart sau valsuri printre care  „Valurile Dunării”. Prestaţia artistică s-a încheiat cu o hora românească acompaniată de aplauzele celor prezenţi.

La sfârşitul evenimentului au fost premiaţi elevii care au făcut cele mai frumoase picturi cu Sfântul Nicolae. 40 de elevi cu cele mai reprezentative lucrări au obţinut diplome, dulciuri şi cărţi din partea Protopopiatului din Paşcani şi Mitropolia Moldovei.
Picturile vor fi expuse la Casa de Cultură din Paşcani pe 5 decembrie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow