More

  Conferință religioasă și premii la Protopopiatul Pașcani

  Array

  Voluntarii Ator din Paşcani au organizat o dezbatere cu teme religioase cu ocazia Sf. Nicolae. Astfel copii de la şcolile din oraş au vorbit cu arhimandritul Rădășanu despre importanța acestui sfânt, dar şi despre modul în care este perceput de elevi. De la eveniment nu au lipsit nici momentele artistice susţinute de un grup de elevi de la Clubul Copiilor.
  Cu ocazia Sfântului Nicolae, un grup de voluntari din Paşcani au organizat un exeniment educativ religios care a avut ca invitat special pe arhimandritul Hrisostom Rădășanu. Conferinţa a avut loc la Protopopiatul din Paşcani joi, 3 decembrie, la ora 15:00.

  Părintele Hrisostom a pregătit o dezbatere cu tema “Sfântul Nicolae – model de iubire şi sens pentru tineri” ce a avut ca scop apropierea tinerilor de viaţa spirituală. Aceasta a început cu importanța Sfântului Nicolae pentru creştini şi modul în care este văzut de copii, lucru transmis de picturile elevilor care erau expuse în sala.

  Evenimentul a fost presărat şi cu momente artistice susţinute de cvartetul de muzică clasică de la Clubul Copiilor din Paşcani care au cântat la vioară și acordeon melodii de Mozart sau valsuri printre care  „Valurile Dunării”. Prestaţia artistică s-a încheiat cu o hora românească acompaniată de aplauzele celor prezenţi.

  La sfârşitul evenimentului au fost premiaţi elevii care au făcut cele mai frumoase picturi cu Sfântul Nicolae. 40 de elevi cu cele mai reprezentative lucrări au obţinut diplome, dulciuri şi cărţi din partea Protopopiatului din Paşcani şi Mitropolia Moldovei.
  Picturile vor fi expuse la Casa de Cultură din Paşcani pe 5 decembrie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI