Conferinta pe teme istorice la Tatarusi. „Ionel Brătianu, un artizan al Marii Uniri”

Conferintele Centenarului, un proiect organizat de Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi, au inceput astazi cu prima intalnire ce a avut loc la Centrul Cultural Alexandru Vasiliu din comuna Tatarusi. Liviu Brătescu, cercetător la Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” al Academiei Române – Filiala Iași a venit astazi in fata localnicilor si a elevilor sa vorbeasca despre „Ionel Brătianu, un artizan al Marii Uniri”.

Primarul comunei, Costel Iosub, a fost cel care a deschis evenimentul.

Apoi, cercetatorul iesean a vorbit in fata publicului tatarusean despre cine a fost Ionel Bratianu si ce a facut pentru tara care implineste 100 de ani.

Dupa conferinta, tineri din localitate imbracati in portul traditional romanesc au sustinut un program artistic cu muzica populara si patriotica.

Mentionam ca acest proiect este finanțat de către Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN). Vor fi organizate zece conferințe care vor fi susținute de personalități ale mediului academic ieșean și național și se vor desfășura în bibliotecile comunale din județul Iași, în perioada iulie-decembrie 2018.

 

Slider