14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Conferință despre medicina din timpul Imperiului Roman, la Casa de Cultură Pașcani

Ieri, 12 februarie a.c, Casa Municipala de Cultura Mihail Sadoveanu Pascani a organizat prima dezbatere pe teme de interes general, ce a avut ca subiect “Medicii, pacientii si sistemul medical in Imperiul Roman”. Prelectia a fost tinuta de Dan Aparaschivei, cercetator stiintific la Institutul de Arheologie Iasi. Sala Ghitulescu a devenit neincapatoare dupa ce circa 50 de persoane printre care si elevi din unitatile de invatamant din Pascani, profesori de istorie si medici au venit la Casa de cultura. Publicul a adresat numeroase intrebari cercetatorului stiintific si s-au aratat foarte interesati de subiectul abordat.

Directorul Casei de Cultura a precizat ca viitoarea conferinta va avea loc in prima decada a lunii martie, cand va fi invitat profesorul Ionut Atudorei de la Liceul Miron Costin. De data aceasta, subiectul abordat va fi “Comunitatile catolice din Moldova”. Tot de la Liceul Miron Costin, in viitor apropiat va veni si Roxana Maftei, profesor de biologie.

Pentru a putea cuprinde o arie cat mai larga de subiecte, Marioara Preotu spera ca in viitor la Casa de Cultura isi vor face aparitia si personalitati din alte orase.

Alte articole