31.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Conferinta despre insemnatatea postului la Protopopiatul Pascani

 

arhimandrit

Peste 150 de elevi de la trei unitati scolare din Pascani, au participat astazi, 1 aprilie 2013, la Protopopiatul Pascani, unde parintele Arhimandrit Hrisostom Radasanu a tinut o prelegere despre insemnatatea postului.

Prezentarea a fost tinuta in cadrul programului “Scoala Atfel”, la care au participat tineri de la Grupul Scolar CF “Unirea”, Colegiul National “Mihail Sadoveanu” cat si Scoala “Iordachi Cantacuzino”. In sala au fost prezenti si doi dintre preotii din Pascani, Dumitru Cristea si Gigi Ioan cat si profesorii de religie de la scolile precizate.

Prtopopul Pavel Postolachi, a deschis evenimentul, vorbindu-le tinerilor despre provocarile pe care le intalnesc generatiile de astazi, dar si despre felul in care acestea se imbraca si se poarta.

Parintele Hrisostom, le-a vorbit elevilor, abordand termeni din limbajul generatiilor de astazi si a incercat sa ii faca sa inteleaga ca Biserica este preocupata de soarta lor.

A inceput prin a glumi si a face o comparatie intre produsele de post scumpe si cele ieftine pe care le gasim in supermarketuri. Mai apoi parintele s-a indreptat cu discursul catre cine ne invata sa postim si cum ii invatam noi pe altii, dar si despre responsabilitatile pe care le avem cu inaintarea in varsta.

Hrisostom Radasanu, a adus aminte tinerilor ca la varstele fragede ne invata sa postim parintii, iar peste ani, cu cat inaintam in varsta si mentalitatile se schimba, ajungem noi sa ii invatam pe altii.

Arhimandritul, le-a mai amintit tinerilor si despre exemplele negative pe care le gasesc pretudindeni in ziua de azi, cat si despre exemplele pozitive pe care le-a dat Iisus.

Partea cea mai interesanta a avut loc la finalul conferintei. Atunci, tinerii din sala au adresat intrebari reprezentatului Mitropoliei Moldovei prin biletele. Acestia au vrut sa stie, ce pacate nu iarta Dumnezeu? Daca dansul reprezinta un pacat? Care sunt perioadele in care se poate lua Sfanta Impartasanie? daca este normal sa ne fie frica de moarte? Sau daca exista un purgatoriu?

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow