9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Conferinta despre gestionarea deșeurilor. Bogdan Petre Alexa, președintele A.N.R.S.C, despre intensificarea reciclării şi reducerea depozitării

Conferința “Gestionarea deșeurilor în perioada 2018-2025” a reunit reprezentanți cheie ai administrației publice centrale precum doamna Viceprim-ministru, Ministru al Mediului – Grațiela Leocadia GAVRILESCU, domnul Bogdan Petru Alexa, președintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice alături de reprezentanți ai Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară, anume domnul Gabriel Moiceanu președinte al Federației Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară, domnul Stere Crețu Infomediu Europa, reprezentanți ai Consiliilor Județene, reprezentanți din sectorul Industriei Reciclării și Cimentului.
Programul conferinței a abordat pe larg situația existentă în managementul deșeurilor, modificările legislative privind atingerea obiectivelor la nivel național, prezentări de bune practici aplicate în sistemul de colectare selectivă a deșeurilor cât și soluții de deblocare a proiectelor de investiții și a proiectelor cu finanțare europeană.

În discursul său doamna Viceprim-ministru, Ministru al Mediului – Grațiela Leocadia GAVRILESCU a subliniat importanța principiilor economiei circulare, și-a exprimat și nemulțumirea privind decalajele apărute la nivel de implementare în sectorul managementului deșeurilor solide dar s-a declarat deschisă, atât dumneaei, cât și ministerul pe care îl conduce pentru găsirea soluțiilor necesare pentru respectarea prevederilor Directivelor Europene.

În cadrul evenimentului, domnul Bogdan Petre Alexa, președinte A.N.R.S.C. a subliniat rolul deosebit de important al instituției pe care o reprezintă în sectorul gestionării deșeurilor municipale.
Domnul Președinte a reiterat susținerea permanentă acordată tuturor factorilor implicați în domeniul managementului deșeurilor în vederea intensificării reciclării şi reducerii depozitării în România prin pachetul de măsuri adoptat cu scopul de a stimula tranziţia Uniunii Europene către o economie circulară.
Domnul Președinte a salutat aprobarea Planului National de Gestionare a Deșeurilor la sfârșitul anului 2017, instrument de bază prin care se asigură implementarea în România a politicilor Uniunii Europene în domeniul deșeurilor.

Evenimentul s-a încheiat cu lansarea Proiectului Ecoatitudine 2018!

COMUNICAT DE PRESA

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI