15.8 C
Paşcani
vineri, iunie 9, 2023
Array

Conferinta de presa pentru implementarea proiectului “Cresterea Sigurantei si Prevenirea Infractionalitatii in Zona Vale” VIDEO

Dupa ce, ieri 17 ianuarie 2013 a avut loc receptia centrului de supraveghere video a zonei Vale din municipiul Pascani, astazi 18 ianuarie a avut loc o conferinta de presa pentru finalizarea acestui obiectiv ce face parte din Programul Integral de Dezvoltare Urbana.

Astfel, incepand cu ora 12.00, la Primaria Pascani au participat toti cei implicati in dezvoltarea proiectului, managerul general al proiectului, primarul Dumitru Pantazi, managerul de proiect Laura Pascu, constructorii dar si firma care a organizat conferinta de presa.

Primarul a tinut sa precizeze ca are incredere in acest proiect si crede ca instalarea camerelor de supraveghere se va reduce rata criminalitatii sociale iar siguranta cetatenilor va creste. Tot el, spune ca va dezvolta pe viitor un astfel de sistem de monitorizare si pentru zona pietelor agroalimentare cat si in scoli si in Spitalul Municipal de Urgenta.

Seful Politiei Locale, Vasilica Avasiloaiei, a facut o vasta prezentarea punctelor in care sunt amplasate aceste camere video, fixe si mobile si a exemplificat cu imagini video cum functioneaza o astfel de camera si cat de eficienta este pentru depistarea imediata a unei probleme.

Si comandantul Politiei Municipale, Mihai Nacuta s-a aratat increzator in acest obiectiv care crede el ca va ajuta politia la interventia mult mai rapida in sprijinul cetatenilor.

Trebuie sa stiti ca, sistemul de supraveghere acopera urmatoarele locatii: Intersectia strazii Ceferistilor cu strada Garii, Colegiul National Tehnic “Unirea”, Liceul “Miron Costin”, Grup Scolar “Mihai Busuioc”, Esplanada si scarile si Parcul Municipal.

Valoarea totala a proiectului este de 524.296,89 lei, din care valoare sistemului de supraveghere video 440.701,59 lei, data inceperii proiectului a fost 23.07.2011 iar data finalizarii 22.01.2013.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow