16 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Conferință de presă la Scobinți. S-a anunțat deschiderea unui centru de zi | VIDEO

Un nou centru de zi se va deschide în comuna Scobinți. Administrația locală a lansat un nou proiect în cadrul conferinței de presă de vineri, 26 martie.

Este vorba despre proiectul „Centrul de zi Scobinți – dezvoltare locală prin furnizarea de servicii integrate în comuna Scobinți, jud. Iași” de pe urma căruia vor beneficia 125 de persoane vârstnice, care vor primi servicii sociale și alte 125 de persoane adulte, apte de muncă.

Totodată, vor fi organizate si cursuri de formare profesională și antreprenoriat care, conform organizatorilor, ar urma să aibă loc în fiecare vineri. Persoanele înscrise urmează să primească o subvenție de 5 lei/h, ca urmare a participării la cursuri. Scopul proiectului este reducerea numărul de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială.

Centru va deveni funcțional începând cu luna a șaptea de desfășurare a proiectului și va fi construit în spatele dispensarului din sat.

Proiectul a fost prezentat pe larg de Gheorghe Hrițcu, primarul comunei Scobinți, Mihaela Pușcașu, manager GAL Microregiunea Belcești-Focuri și Marius Cioclov, managerul proiectului. De asemenea,  în cadrul conferinței a fost organizată și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Menționăm că 100 de persoane vor beneficia de cursuri de formare profesională, iar 25 de persoane de cursuri de antreprenoriat. Doar șase persoane vor putea să acceseze fonduri europene în valoare de 25 de mii de euro, care vor fi oferite pe fiecare afacere în parte.

Puteți urmări aici conferința de presă: https://fb.watch/4tBD0vmjmb/

DE LA ACELAȘI AUTOR

Se reface acoperișul de la sala de sport a Colegiului „Sadoveanu”

Sala de sport a Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani a intrat în renovare. Este vorba despre...

Premii pentru sportivii pășcăneni la Campionat Mondial de Qwan Ki Do

Sportivii de la Clubul Long Ho din Pașcani au reușit să urce pe podium și au obținut...

Apel umanitar pentru un tânăr jucător de fotbal din Pașcani

Apel umanitar pentru un tânăr de 24 de ani, cunoscut în comunitatea din Pașcani și apreciat ca...

Primarul din Mircești, cercetat pentru purtare abuzivă

Primarul comunei Mircești, Leon Bălteanu, este cercetat penal pentru infracțiunea de purtare abuzivă, în urma unei sesizări...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI