More

  Conferință de presă la Hîrlău. 2 proiecte realizate cu fonduri europene

  Array

  Întrebări și răspunsuri pe tema proiectelor implementate la Hîrlău din fonduri europene în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute. 2 proiecte naționale de peste 6 milioane de lei fiecare au primăria din localitate partener sau solicitant, iar efectele directe se vor vedea începând de anul viitor: vor fi create prin înființarea unor întreprinderi sociale, noi locuri de muncă pentru categoriile defavorizate.

  Vineri la Primăria orașului Hîrlău a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate proiectele naționale cu finanțare europeană în care este implicată instituția.Este vorba despre crearea unor întreprinderi pe diferite domenii de activitate, banii fiind primiți în proporție de 98 % din Fondul Social European, doar 2 % fiind contribuția partenerilor și solicitanților.
  În deschiderea activității Constantin Cernescu, primarul orașului a prezentat invitaților pe scurt istoria localității și oportunitățile locale, afirmând că deși comunitatea este afectată de fenomene sociale precum migrarea sau de dizolvarea unor întreprinderi, cu străduința cetățenilor poate deveni un centru de dezvoltare socială, motiv pentru care și-a manifestat deschiderea și susținerea acestor inițiative.
  constantin cernescu
  A urmat descrierea succintă a proiectelor de către managerii lor. Perioada de implementare a acestora este de 12 luni, primind finanțare de peste 6 milioane de lei fiecare, din fonduri europene. Primul proiect prezentat a urmărit înființarea a 7 structuri de economie socială, din care 2 sunt din Hîrlău, pe feronerie și tâmplărie, beneficiarii fiind persoane din medii sau grupuri vulnerabile, care fie vor fi inițiate, fie respecializate în domeniile de activitate, astfel fiind create noi locuri de muncă.

  Al doilea proiect național în care este implicată Primăria din Hîrlău are domeniul de activitate în industria panificației și a produselor de patiserie. În acest proiect Hîrlăul este solicitant, având parteneri, 7 comune și un O.N.G. având în centru înființarea a 9 structuri de economie socială în 3 zone ale țării, Nord-Est, Sud-Muntenia și București-Ilfov, prin programul POSTDRU.

  Stadiul de implementare al proiectelor a ajuns la faza de aprobarea cererilor de plată pentru finalizarea investițiilor și angajărilor și urmează deschiderea activității.
  Primăria din Cârlogani, județul Olt este în cel mai avansat stadiu de aplicare a proiectului, deja au construit brutăria și chiar au scos primele pâini. Primarul localității, Ionel Văduva, prezent la conferință, intenționează să completeze activitățile din proiect prin colaborări fructuoase și schimburi de experiență.
  ionel vaduva
  La sfârșitul activității Maria Melenciuc, directorul Centrului Social Multifuncțional din Hîrlău, instituție creată în 2002 tot cu fonduri europene, a apreciat implicarea primăriei în realizarea acestor proiecte, menționând că acestea trebuie să aibă în vedere continuitatea, motiv pentru care a sugerat crearea unui Program European Regional chiar la Hîrlău, datorită experienței deja acumulate în accesarea de fonduri europene și colaborarea de succes cu alte autorități administrativ teritoriale din diferite zone ale țării.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet