Membrii Consiliului de Administratie al Spitalului Municipal de Urgenta Pascani au hotarat la inceputul saptamanii trecute sa scoata la concurs postul de manager al unitatii medicale. Asta deoarece, actualul manager, Costica Panzaru, a implinit de curand varsta de pensionare, iar conform prevederilor legale, nu mai poate detine aceasta functie.

Conform legii 95/2006 actualizata a reformei in sanatate, in articolul 184, la punctul 10, este precizat faptul ca „medicii care împlinesc vârsta de 65 de ani după dobândirea funcţiei de conducere, care fac parte din comitetul director al spitalului public sau exercită funcţia de şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical, vor fi pensionaţi conform legii. Medicii în vârstă de 65 de ani nu pot participa la concurs şi nu pot fi numiţi în niciuna dintre funcţiile de conducere, care fac parte din comitetul director al spitalului public sau şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical”.

Anuntul pentru organizarea concursului ar urma sa fie publicat pe data de 11 octombrie, pe site-ul Ministerului Sanatatii, al Primariei Pascani si al Spitalului Municipal Pascani. Acolo vor fi trecute conditiile de concurs si toate detaliile pentru viitori candidati.

Mentionam ca pana la desemnarea noului manager, spitalul va fi condus de actualul manager, Costica Panzaru, care detine aceasta functie din 2003, iar ultimul mandat l-a obtinut anul trecut.

 

 

Slider