More

  Conducerea Scolii ‘Iordache Cantacuzino’ nu se implica pentru transportul elevilor navetisti. Problema ajunge, din nou, in Consiliul Local

   

  Problema elevilor pascaneni care sunt obligati să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce clădirea școlii a intrat în renovare, a ramas nerezolvata. Conducerea Scolii “Iordache Cantacuzino” , intrunita in sedinta, in cursul zilei de marti 2 martie a.c. a refuzat sa inainteze o cerere administratiei locale, pentru asigurarea transportului gratuit al elevilor, asa cum a solicitat primarul Marius Pintilie.
  Membrii Consiliului de Administratie au ajuns la concluzia ca “acest gen de activitate nu revine în atribuțiile instituției școlare” si au transmit solicitarile parintilor administratiei locale, se arata intr-un comunicat de presa.

  “La întrunirea CA din data de 02.03.2021 s-au discutat probleme de interes școlar, precum și solicitarea unui părinte pentru asigurarea transportului în comun spre locația din str. Dragoș Vodă, nr.59 a Școlii „Iordache Cantacuzino”. Ca documente de lucru s-a adăugat și tabelul cu cei 25 de părinți care au fost de acord cu includerea într-un traseu urban a locației din Fântânele, începând cu data de 02.03.2021. După discuțiile de rigoare, s-a căzut de comun acord că acest gen de activitate nu revine în atribuțiile instituției școlare. În etapa următoare documentele mai sus menționate vor fi remise autorităților decizionale.”

  Membrii Consiliului de Administratie au primit din partea BIT TV 12 mesaje video transmise de unii dintre parinti, precum si un tabel cu 25 de semnaturi stranse de consilierul Sorin Olariu, in fata scolii, alaturi de zecile de raspunsuri si comentarii postate pe retelele de socializare. Consilierul local spune ca parintii nu au fost informati ca trebuie sa depuna o cerere la scoala sau Primarie si ca majoritatea dintre ei sustin ca elevii au nevoie de transport gratuit pentru a ajunge la scoala.

  Subiectul a ajuns din nou in atentia Consiliului Local, de acesta data cu cateva zeci de semnaturi de la parinti. Ramane de vazut daca propunerea va fi pusa, din nou, pe ordinea de zi pentru a fi votata de consilieri. In sedinta din 18 februarie a.c. proiectul initiat de consilierul Sorin Olariu a fost respins, dupa ce primarul si consilierii PNL si Pro Romania nu au fost de acord ca elevii scolii sa beneficieze de transport gratuit, de la Scoala Iordache Cantacuzino, pana la scoala din cartierul Fantanele. Primarul Marius Pintilie a spus ca are nevoie de cereri de la scoala si parinti, desi o decizie in acest sens poate fi luata doar de legislativul local in subordinea caruia se afla operatorul de transport public.

  Mentionam ca in comunicatul Consiliului de Administratie al Scolii “Iordache Cantacuzino” se arata in mod gresit ca cei 25 de parintii ar fi semnat tabelele pentru includerea intr-un traseu urban a locatiei din Fantanele. In realitate ei au solicitat asigurarea transportului gratuit pentru elevii care fac naveta la Școala “Ion Creangă”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet