More

  Conducerea primăriei Miroslovești, snopită în bătaie

  Array

  Scandal de proporții pe tema subvențiilor agricole: astăzi după-amiază, în jurul orelor 16.30, la Miroslovești, primarul, viceprimarul și secretarul au fost luați la palme și pumni de un cetățean nemulțumit, chiar în biroul primarului Ionuț Gospodaru.

  Vasile Croitoru, fermier din localitate, disperat că a pierdut subvenția oferită de APIA pentru cultivarea terenurilor agricole, nu a mai ținut cont nici de spațiul în care se află, nici de cei din jur.

  Bărbatul și-a pierdut cumpătul și după o discuție aprinsă l-a pălmuit pe secretar, apoi a sărit să îl bată și pe primar, iar viceprimarul Liviu Aioanei, încercând să intervină s-a ales și el cu palme și pumni.
  Polițiștii au sosit la fața locului și în continuare se fac cercetări legate de incidentul menționat.

  Datorită noilor reglementări legale, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură solicită agricultorilor documente clare din care să reiasă statutul terenurilor pe care aceștia le au în folosință, documente care nu pot fi eliberate de către primării, fără acte justificative de proprietate sau dare în folosință și fără achitarea impozitelor aferente.
  Dacă până acum erau suficiente declarații ale fermierilor din care să reiasă statutul terenurilor, în prezent mulți dintre fermieri nu mai pot încasa subvențiile de la APIA, iar nemulțumirile lor se transformă în adevărate scandaluri.

  Precizăm că în localitate există zeci de nemulțumiri pe aceeași temă, o parte din ele ajunse și în instanță, iar acum aproximativ 3 săptămâni, un cetățean din Miroslovești a sesizat la redacția Tv Bit un presupus abuz din partea primăriei, cel în cauză riscând să piardă 10 mii de lei prin nealocarea acestor subvenții.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI