13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023
Array

Conducerea Pascaniului, sedinta la sfarsitul lunii. Rectificari bugetare, investitii, avocati si din nou despre soarta PSA. Vezi proiectele de hotarare

Legislativul păşcănean se întruneşte în şedinţă ordinară, joi 31 august de la ora 10.00. Pe ordinea de zi, edilul municipiului a înscris 16 proiecte de hotărâre. Dezbaterile vor începe cu alegerea noului preşedinte de şedinţă, până la sfârşitul acestui an, după care vor fi puse în discuţie o serie de acte adiţionale la contractul de delegare a serviciilor de apă şi canalizare. De asemenea consilierii vor aproba un parteneriat cu Asociaţia Tinerilor Ortodocsi din Paşcani şi modificarea componentei comisiei locale de circulaţie.

Cele mai importante proiecte sunt cele privind rectificarea bugetelor locale ale municipiului Paşcani, Clubul Sportiv şi Administraţia Pieţelor, urmând a fi redistribuiţi banii rămaşi necheltuiţi în prima jumătate a anului.

Mai mult în şedinţa de joi se va discuta, din nou, despre soarta societăţii Prest Serv Apa SA Paşcani, unitate rămasă fără obiect de activitate de peste doi ani de zile (prin delegarea serviciilor de apă şi canalizare operatorului ieşean ApaVital) dar şi fără conducere, după demisia membrilor Consiliului de Administraţie dar şi a directorului general.
În acest sens, pe ordinea de zi se afla trei proiecte pentru delegarea serviciilor de administrare a parcărilor, ştrandului şi cimitirelor dar şi de numire a unei conduceri interimare. Conform unor surse neoficiale, primarul Dumitru Pantazi vrea să îi convingă pe foştii membri ai CA-ului să renunţe la demisii, odată cu delegarea noilor servicii şi să se intoarca la conducerea societăţii, dup a ce aceştia au renunţat la funcţii, pe motiv că unitatea nu are obiect de activitate.
Un alt proiect important aflat la mapa consilierilor este cel cu privire la dosarul “Perla Neagră” unde administratia locală are calitate de parte vătămată iar primarul municipiului şi o serie de foşti şi actuali funcţionari publici sunt inculpati, într-un proces cu acuzaţii de corupţie, în urma unei plângeri formulate de un om de afaceri din Paşcani. Iniţial dosarul instrumentat de procurorii DNA a fost respins de judecători pentru lipsa de probe iar acum procesul se afla în derulare la Tribunalul Iaşi. Consilierii locali trebuie să decidă dacă UAT Paşcani va fi sau nu apărată de un avocat şi să fie demarata procedura de achiziţie a serviciilor de consultanţă juridică.
Ultimul proiect de pe ordinea de zi priveste amenajarea unor intersecţii semaforizate în Paşcani. Primarul Dumitru Pantazi propune spre aprobarea consilierilor indicatorii tehnico- economici, după care urmează bugetarea şi execuţia lucrărilor.

Ordinea de zi

Proiect de HOTARARE privind alegerea preşedintelui de şedinţă pentru perioada septembrie-noiembrie 2017 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind aprobarea Actului Aditional nr. 20 la Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare nr. 48/2009, a prețurilor și tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă și de canalizare – epurare – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind modificarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare nr. 48/2009 , prin Actul Aditional nr. 21 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind modificarea si completarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Pascani nr. 112/25.07.2008 privind constituirea comisiei tehnice de organizare a circulatiei in Municipiul Pascani, judetul Iasi, modificata si completata prin Hotararile Consiliului Local al Municipiului Pascani nr. 107/29.09.2011, nr. 73/18.07.2012, nr. 156/30.09.2013, nr. 97/30.06.2015, respectiv nr. 176/30.09.2016 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind aprobarea Acordului de Parteneriat între Unitatea Adminsitrativ Teritorială Municipiul Pașcani si Asociația Tineretul Ortodox Român – Filiala Pașcani – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli al Clubului Sportiv Municipal Pașcani la data 31.08.2017 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind rectificarea Bugetului centralizat al instituțiilor și activităților finanțate din venituri proprii și subvenții pentru anul 2017( Sursa G) – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli al Serviciului Administrația Piețelor pe anul 2017 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind rectificarea Bugetului centralizat al instituțiilor și activităților finanțate integral din venituri proprii pentru anul 2017 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind rectificarea Bugetului local de venituri și cheltuieli al Municipiului Pașcani cu finanțare de la bugetul local și alte surse de finanțare pe anul 2017 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind aprobarea studiului de fundamentare, stabilirea formei de delegare a gestiunii serviciului public – Serviciul de administrare, întreţinere şi exploatare a cimitirelor din Municipiul Paşcani şi aprobarea documentaţiei de atribuire a serviciului public către operatoul S.C. Prest Serv Apa S.A. Paşcani – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind aprobarea studiului de fundamentare, stabilirea formei de delegare a gestiunii serviciului public – Serviciul de administrare, întreţinere şi exploatare a zonelor de parcare cu plată şi de reşedinţă şi ridicări vehicule din Municipiul Paşcani şi aprobarea documentaţiei de atribuire a serviciului public către operatoul S.C. Prest Serv Apa S.A. Paşcani – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind aprobarea studiului de fundamentare, stabilirea formei de delegare a gestiunii serviciului public – Serviciul de administrare, întreţinere şi exploatare a strandului din Municipiul Paşcani şi aprobarea documentaţiei de atribuire a serviciului public către operatoul S.C. Prest Serv Apa S.A. Paşcani – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind achiziționarea serviciilor de consultantă, asistență și reprezentare juridică a Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Pașcani în dosarul penal nr. 3967/99/2016 aflat pe rolul Tribunalului Iași – Secția Penală  – initiator NEDELCU GABRIELA (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind desemnarea membrilor provizorii în cadrul Consiliului de Adminsitrație al S.C. Prest Serv Apa S.A. Pașcani – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investitii: “Semaforizare intersecții în municipiul Pașcani” – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow